Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Narkomanske igle bačene nasred ceste

13.02.2012. 23:00
Narkomanske igle bačene nasred ceste


Tu se mala djeca igraju, upravo su se na tom mjestu sanjkala. Znala sam da ne smijem dirati šprice, ali nisam znala kome se obratiti, rekla je Josipa koja je na kraju pronašla kontakt Ivanke Ledenko, predsjednice Udruge za suzbijanje zloporabe droga i pomoć obiteljima ovisnika „Nada”


Stanarka Plovanije Josipa Čačić Orlović neugodno se iznenadila kada je s djetetom krenula u šetnju i ispred svoje zgrade, na samoj cesti ugledala narkomanske igle.
Zgrada je uz glavnu prometnicu na Plovaniji, na vrlo vidljivom mjestu pa je neobično da se takav pribor tamo našao. No, Josipa je rekla da se nije šokirala.
– Čula sam već da se neka ekipa okuplja u susjednoj zgradi i drogira se u podrumu. Kada su stanari to shvatili počeli su zaključavati vrata. Tako da me nije iznenadilo što sam ovdje naišla na narkomanski pribor, ali mi se uistinu zgadilo. Tu se mala djeca igraju, upravo su se na tom mjestu sanjkala. Znala sam da ne smijem dirati šprice, ali nisam znala kome se obratiti, rekla je Josipa koja je na kraju na internetu pronašla kontakt Ivanke Ledenko, predsjednice Udruge za suzbijanje zloporabe droga i pomoć obiteljima ovisnika „Nada”.
Udruga Nada redovno organizira akcije čišćenja narkomanskog pribora i ima potrebnu opremu za to, a Ledenko je s hvataljkama u travi ispred zgrade pronašla čak desetak igala koje će odnijeti na spaljivanje u Opću bolnicu Zadar.
– Želimo upozoriti građane da ne diraju igle, već da nas pozovu i mi ćemo ih pokupiti sa specijalnim hvataljkama. Eventualni virusi na priboru ne žive dugo, ali nikad se ne zna je li igla možda prije pola sata bačena. Ovo je još jedan pokazatelj koliko je velik problem ovisnosti u Zadru i da je potrebno nešto poduzeti, upozorila je Ledenko.