Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

I bez finalne večeri Zadrani se maškarali i družili

Autor: Irena Jurjević

13.02.2013. 23:00
I bez finalne večeri Zadrani se maškarali i družili


Možda je vrijeme da se Zadrani izjasne žele li dolaziti u karnevalsku povorku ili ne. To ćemo proanalizirati ove godine, kaže Šupe


Finalne večeri zadarskog karnevala ove godine nije bilo. Nije bilo izbora najboljih maski, niti pozornice s bendom, niti nagrada… Ipak, to nije spriječilo Zadrane koji su se u dobrom karnevalskom duhu maškarali i družili u kafićima, većinom u Varoši.
Šupe zadovoljan
Direktor Turističke zajednice Grada Zadra je, kaže, jako zadovoljan učinjenim:
– Ipak smo našli sredstva i organizirali karneval sa 700 sudionika koji su činili maškaranu povorku. Nažalost, malo nas je poremetila vremenska prognoza i najavljena olujna kiša, jer je karneval trebao u utorak navečer završiti u Varošu. Ali sve moguće prognoze govorile su da će biti potop i sami suorganizatori, naši prijatelji iz Varoša, su procijenili da će biti velikih problema s vodom, a i bend je imao određenu dozu straha vezano za električne instalacije i opremu, kazao je Zvonko Šupe, dodajući kako su ipak bez obzira na sve na ulice grada izašli maskirani građani, posebice mladi:
Dogodine tendom natkriti grad?
– Oni su pokazali da bit karnevala i jest ta zadnja večer kada građani dolaze maskirani i mi ćemo sigurno ubuduće, ili već naredne godine, više pažnje posvetiti tom udarnom danu pa makar pokrili grad tendama, obećao je Šupe.
Upitan da prokomentira kreativnost grupa iz ovogodišnje maškarane povorke, Šupe je pak kazao:
– Bile su svega četiri gradske skupine. Najviše je bilo skupina iz bliže ili daljnje zadarske okolice. Možda je vrijeme da se Zadrani izjasne žele li dolaziti u karnevalsku povorku ili ne. To ćemo proanalizirati ove godine. I maski je bilo različitih i različito komentiranih, no sada i za to imamo godinu dana za analizu, kazao je Šupe.