Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Istražitelji USKOK-a ispitali i Olivija Meštrovića

Autor: Suzana Bandić

13.02.2013. 23:00
Istražitelji USKOK-a ispitali i Olivija Meštrovića

Foto: Vedran SITNICA



Istina je da sam primio poziv i obavio razgovor s uskočkim istražiteljima, ali ne mogu govoriti o detaljima razgovora jer je istraga u tijeku. Malo me iznenadilo da sam dobio poziv na svoje osobno ime. Sve što sam radio vezano uz projekt plinofikacije obavljao sam u ime Zadarske županije. Za detalje zato najbolje upitajte njih – odgovorio je Olivio Meštrović, predsjednik komisije koja je svoj potpis stavila na prvi, kasnije poništeni ugovor s talijanskim ponuđačem.
Uskočki istražitelji koji već nekoliko dana borave u Zadru osim Meštrovića pozvali su na, za sada samo obavijesni razgovor, i ostale potpisnike ugovora.
U ime gradova Zadra, Benkovca i Biograda to su tada bili Kristijan Magaš, Ivan Knez, Paulina Kulaš i Robert Bošnjak, koji je predstavljao Energetski institut.
Stanko Zrilić prijavio projekt plinofikacije Uskoku?
Interes uskočkih istražitelja za projekt plinofikacije Zadarske županije, a koji od samog početka izaziva prijepore, navodno je potaknuo zadarski dožupan Stanko Zrilić. Prema našim informacijama, upravo on je dogovorio sastanak s predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem te mu se u njegovu uredu požalio na nemar instuitucija, pa i samog glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. Josipović je navodno pozvao Bajića i osobno mu naložio da istraži dožupanove navode. Istinitost neslužbenih informacija dožupan Zrilić nije želio komentirati, ali nije ih niti demantirao.
Ta situacija tim je zanimljivija što je upravo dožupan Stanko Zrilić u vrijeme potpisivanja prvog ugovora o plinofikaciji i odabira najpovoljnijeg ponuđača između osam zainteresiranih bio predsjednik Županijske skupštine pa tako i potpisnik donesenih odluka. Ta činjenica svrstava ga u red onih s popisa uskočkih istražitelja, ali i njegova prezimenjaka Stipu, aktualnog župana koji je potpisao ugovor o koncesiji s odabranim tvrtkama u oba slučaja. O detaljima više čitajte u tiskanom izdanju Zadarskog lista.
Što se, pak, samih natječaja tiče u komisiji angažiranoj oko drugog natječaja voditelj povjerenstva bio je Đani Bunja, aktualni dožupan, njegov zamjenik Damir Kraljić, te članovi Davor Lovrić, Bibijana Baričević i Olivio Meštrović. Nitko osim potonjeg, koji je vezan uz prvi natječaj, još uvijek nije dobio poziv za saslušanje.