Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Supernova otvorila vrata kupcima, voda “obuzdana” nasipom

Autor: Suzana Bandić

13.02.2013. 23:00
Supernova otvorila vrata kupcima, voda “obuzdana” nasipom

Foto: Vedran SITNICA



Trgovački centar Supernova u srijedu je ujutro kupcima otvorio vrata nakon jednodnevne stanke zbog poplave prouzročene podizanjem vodostaja potočića Ričine. Problem je otklonjen podizanjem nasipa duž dostavne rampe centra


Nakon što je zadarski najmlađi trgovački centar zbog poplave u utorak kupcima zatvorio svoja vrata iz Uprave Supernove stigla je obavijest kako je sve pod kontrolom te da centar nastavlja s radom po uobičajenom radnom vremenu od 9 do 21 sat.
– Budući da je voda iz nabujalog potoka Ričine jučer prodrla u garažu do dijela gdje je smješteno elektropostrojenje, mi smo isključili dovod električne energije i centar odmah, preventivno zatvorili. Jučer poslijepodne napravljen je nasip po cijeloj dužini dostavne rampe čime je otklonjena opasnost od novog prodiranja vode pa je centar svojim kupcima otvorio vrata – rekla je Iva Surić, voditeljica Supernove, ističući kako još uvijek nema podataka o materijalnoj šteti izazvanoj prodorom vode iz nabujalog potoka u garažni dio centra, koji je i danas ostao zatvoren.
Surić je istaknula kako su sve službe: Vodovod, Odvodnja i Hrvatska vodoprivreda obaviješteni o problemu.
– Njihovi djelatnici i danas su na terenu i rade svoj posao, a mi svoj. Nismo dobili nikakvu informaciju o razlogu podizanja vodostaja Ričine – kazala je Surić.
U utorak ujutro, već oko 8.30 sati zadarski vatrogasci zaprimili su dojavu o poplavi i neuobičajeno visokom vodostaju inače neuglednog potočića Ričine. Na teren su pozvana i dvojica vatrogasaca-ronioca koji su pregledali zaštitna rešetkasta vrata no pokazalo se kako tu nije problem pa se posumnjalo da je uzrok naglom bujanju potočića u podzemnom kanalu dugom 450 metara, no jučer ga nije bilo moguće cijelog pregledati.