Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zadar obranio titulu, Leo Bavdek najbolji pojedinac

Autor: Viktor Bogut

13.02.2013. 23:00
Zadar obranio titulu, Leo Bavdek najbolji pojedinac


Bavdek je u 18 isplivanih disciplina 17 puta zauzeo prvo mjesto i jednom drugo mjesto
Na bazenu Višnjik u organizaciji Plivačkog kluba Jadera održano je završno kolo ŠI-ZD plivačke lige za dobne skupine od kadeta do juniora. Plivačka liga Šibenik – Zadar ove je godine doživjela svoje treće izdanje. Liga je počela 14. listopada 2012., a održano je sedam kola i 18 disciplina. Kadeti, mlađi juniori i juniori iz klubova Zadar, Jadera i Šibenik skupljali su pojedinačne i ekipne bodove. Domaćin završnog kola bila Jadera, a proglašene su i najbolje ekipe te najbolji plivači i plivačice po zbroju rezultata. Od tri kluba koja su se natjecali u ovoj ligi prvo mjesto zauzeo je Zadar.
Osim ekipnog bodovanja svi plivači su nastupajući u disciplinama skupljali bodove, te su prvih troje nagrađivani medaljama, a ostali diplomama. Tako je za Zadar šest plivača došlo do medalje. U kategoriji kadeta drugi je bio Filip Petani (6.945 bodova), u kategoriji mlađih juniorki prva je bila Katja Čizmin (6.641), druga Petra Sabo (6.241), a treća Anna Mladenović (5.997). Kod juniora najbolji je bio Deniz Pranjić, a drugi Toni Crispiatico. Najvrjedniji rezultat po LEN tablicama isplivala je Laura Čizmin (611 bodova) na 100 m mješovito (1:08.04).
U ekipnom redoslijedu plivači i plivačice Zadra osvojili su prvo mjesto, s ukupno 5.143 bodova (plivačice 1.067 bodova ispred drugoplasiranih, plivači 338 bodova ispred drugoplasiranih).
Plivački klub Jadera je u sedam kola lige nastupio s ukupno 21 natjecateljem (14 plivačica i sedam plivača), a osam plivača je bilo i mlađih godišta te su plivali izvan konkurencije. U ekipnom redoslijedu Jaderini plivači su osvojili 3.128 bodova i plasirali se na drugo mjesto.
Najuspješniji plivač u dobnoj skupini kadeta, a ujedno i u apsolutnom redoslijedu bio je Leo Bavdek, koji je po zbroju bodova nadmoćno držao prvo mjesto tijekom cijele lige te je zadnje kolo završio s ukupno 8.171 bodom po LEN tablicama i 1.226 bodova prednosti ispred drugoplasiranog. Leo je u 18 isplivanih disciplina 17 puta zauzeo prvo mjesto i jednom drugo mjesto. Nakon svih sedam kola najvrjedniji rezultat lige po LEN tablicama, također je isplivao Leo Bavdek (1999.) i to u disciplini 200 m rezultatom 2:03.67.
Među djevojkama najuspješnija je bila Petra Rudić koja se u kategoriji kadetkinja plasirala na drugo mjesto. Petra je u 18 isplivanih disciplina osam puta zauzela prvo mjesto, triput drugo te sedam puta treće mjesto. U kategoriji mlađih juniora najuspješniji je bio Lucijan Krpina koji se sa 6.676 bodova plasirao na prvo mjesto. Od 18 isplivanih disciplina Lucijan se sedam puta plasirao na prvo mjesto, šest puta na drugo i pet puta na treće mjesto. Treće mjesto u istoj kategoriji zauzeo je Lovro Krpina koji se od 18 disciplina šest put plasirao među tri najbolja i to jednom na drugo mjesto i šest puta na treće mjesto.