Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Kuglači love senzaciju

13.02.2014. 23:00
Kuglači love senzaciju


Samo jedan korak dijeli kuglače Zadra od Final foura, Europske lige, najjačeg svjetskog natjecanja. No, taj korak se na trenutke čini nemogućim za napraviti. Naime, njihov protivnik je slovačka Podbrezova, objektivno najjače svjetska momčad, svojevrsni kuglači “dream team” predvođen najboljim svjetskim igračem Emilom Zavarkom, kojemu društvo pravi niz velikih zvijezda. Podbrezova je u prvom dvoboju četvrtfinala slavila sa 6:2 i ima prednost od šest setova (15:9) iz prvog dvoboja. Računica je jasna. Dobiti 8:0, ili 7:1, a šansa postoji i u slučaju pobjeda sa 6:2, ali u tom slučaju Zadrani bi trebali imati i najmanje sedam setova viška.
Subota će dati odgovor na pitanje mogu li Zadrani napraviti iznenađenje i pobijediti s potrebnim rezultatom najjaču kuglačku momčad. Nada postoji. Realne šanse (koje, istina, nisu velike) također. Zadrani ove sezone igraju zaista dobro. Već su osvojili drugo mjesto na Europskom Kupu (drugom po kvaliteti europskom natjecanju), a u domaćem prvenstvo također pružaju jako dobre partije već duže vrijeme. Momčad koja u rosteru ima igrače poput Luke Ukalovića, Andreja Kovača, Matka Bulke te svih ostalih, zaista kvalitetnih kuglača, ne smije se otpisati. Nikada. A zadarske Mocire su mjesto gdje su mnogo fantastične momčadi padale. Nije lako u Mocirama nikome igrati, jer je publika uvijek odlična, nosi domaće kuglače i sigurno će i u ovom dvoboju biti od izuzetne važnosti.
Sutra će dakle Zadrani imati najteži izazov sezone. Na svom terenu pokušat će uhvatiti Final four Europske lige. Budimo realni, teško je staviti i kunu na Zadar u ovoj situaciji. Zadarskim kuglačima šanse nisu na njihovoj strani. No, u sportu je odavno jasno da ne pobjeđuje uvijek favorit.