Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Rotor kod Čistoće pušten u promet

13.02.2017. 23:00
Rotor kod Čistoće pušten u promet


Rotor na križanju Ulice Andrije Hebranga i Stjepana Radića, kako je prethodno bilo najavljeno, jučer je točno u podne pušten u promet.
Novi rotor kod zadarske Čistoće jučer je obišao i zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta sa pročelnicima Darkom Kasapom i Ivanom Vanjak.
Ova prometnica okarakterizirana je kao crna točka u prometu pa su u cilju bolje sigurnosti u prometu za pješake i vozače projekt u vrijednosti od 1,3 milijuna kuna bez PDV-a zajedničkim sredstvima financirali Grad Zadar i Ministarstvo unutarnjih poslova iz Nacionalnog programa za sigurnost prometa, a radove je izvela tvrtka Lavčević.
Osim rotora, uređen je i okoliš, zemljani radovi obavljeni, ali cvijeće još nije posađeno jer se čekaju topliji dani. Također na tom dijelu postavljeni su i novi rasvjetni stupovi, obilježeni su pješački prijelazi.
I stanari obližnjih kuća zadovoljni su obavljenim poslom, jedino nedostaje, dodaje, cvijeće.
– Sada su samo zemlju nasuli, ali trebalo bi posaditi neko zelenilo da sve skupa ljepše izgleda. Dobro da su završili rotor, lijepo izgleda, dobro su to napravili, iako nam je u dane kada su radili, blato i zemlja bilo na prilazima dvorišta, kazala je jedna gospođa koja je i samom gradonačelniku sugerirala kako bi se trebalo posaditi zelenilo.
Ovo međutim nisu jedini radovi na predjelu Voštarnice. U Ulici bana Josipa Jelačića uređuju se dva manja mjesta za parkiranje, za potrebe stanara obližnjih zgrada, ali i drugih građana čije će korištenje, dodaju u Gradu Zadru, biti potpuno besplatno.