Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Bilo je teško, ali nismo gubili nadu

Autor: Viktor Bogut

13.03.2009. 23:00
Bilo je teško, ali nismo gubili nadu

Foto: Filip BRALA



Sezona je bila izrazito naporna. Što se tiče hrvatskog prvenstva, nije bilo jednostavno doći do ove titule. No, mi niti jednog trenutka nismo prestali vjerovati da ćemo ju osvojiti. U jednom trenutku nam je Kandit Premijer pobjegao na dvije pobjede viška. Tada smo mi igrali loše. Imali smo nekoliko kikseva. No, znali smo da će to proći i da ćemo se vratiti u formu.
U utorak, nakon što su u Osijeku protiv Kandit Premijera odigrali zaostalu utakmicu 17. kola Prve lige, kuglači Zadra su pobjedom (6:2) i teoretski osigurali titulu prvaka Hrvatske, kuglači Zadra su mogli posljednja dva kola (sada samo jedno) odigrati bez večih opterećenja. U subotu će, nakon službene dodijele pokala, biti završena Prva Kuglačka liga.
– Imamo odigrati još jednu utakmicu i onda ćemo proslaviti osvajanje titule prvaka. Ispred kuglane u Mocirama postavit ćemo šator u kojemu ćemo napraviti skromni domjenak zajedno s upravom, navijačima i predstavnicima sedme sile – istaknuo je trener Zadra Šime Mijolović.
Za Zadrane je ova sezona bila sve samo ne mirna. Mnogo turbulencija, velikih pobjeda, kiks-poraza. No, sve je na kraju završilo osvajanjem titule prvaka.
– Sezona je bila izrazito naporna. Što se tiče hrvatskog prvenstva, nije bilo jednostavno doći do ove titule. No, mi niti jednog trenutka nismo prestali vjerovati da ćemo ju osvojiti. U jednom trenutku nam je Kandit Premijer pobjegao na dvije pobjede viška. Tada smo mi igrali loše. Imali smo nekoliko kikseva. No, znali smo da će to proći i da ćemo se vratiti u formu.
Postojale su i olaktone okolnosti? Nije bilo lako biti u formi tijekom cijele sezone.
– Sigurno da nije. Prije svega, cijelu proteklu sezonu trenirali smo i igrali naše domaće utakmice u Gospiću. Na isti način smo nastavili i ove sezone, samo smo se preselili u Split, gdje smo bili domačini tijekom prvog dijela sezone. Osim toga raspored je bio zaista zgusnut. Igrali smo na tri fronte, a u međuvremenu su dolazila županijska, regionalna i državna natjecanja. Nije bilo jednostavno i baš radi toga došlo je do većeg broja oscilacija.
No, momčad je sve to izdržala.
– Već je poznato da nas krasi jedan izraziti timski duh, a opet smo momčad prepuna jakih pojedinaca. I u takvoj situaciji je uvijek lako trenirati, nastupati i putovati, i baš radi toga smo odradili još jednu vrhunsku sezonu.
Posljednje kolo je na rasporedu u subotu, a vi ste domačini Zanatliji. Nakon toga na rasporedu je primanje pokala i slavlje. Razmišljate li već o idućoj sezoni?
– Bit ću iskren i reći ću ne. Nama je sada je cilj maksimalno se pripremiti za posljednju utakmicu, dobiti je, a onda proslaviti titulu prvaka. Sigurno da ćemo se malo opustiti, ali već sutra dan u klubu ćemo krenuti s pripremama za iduću sezonu – zaključio je Mijolović.


 DVA OD TRI


Na žalost Zadar nije uspio doći do međunarodnog trofeja. Na natjecanju Svjetskog Kupa osvojio je treće mjesto, da bi u Europskoj ligi bio poražen u četvrtfinalu. Može li se reći da su ti rezultati ipak nešto lošiji nego što se očekivalo.
– Mi smo osvajanjem trećeg mjesta na Svjetskom Kupu apsolutno izvršili zacrtano što se tiče tog natjecanja. Osvojili smo titulu prvaka Hrvatske i jedino gdje nismo napravili ono što smo planirali je Europska liga. Cilj je bio plasirati se na Final Four i tamo pokšati odigrati što bolje. Na žalost to nam nije pošlo za rukom. Objektivni problemi koji su nas pratili tijekom sezone ipak su prouzrokovali da mi odigramo lošije utakmice protiv njemačke Victorie Bamberg. No, to je bio jedini kiks. U domaćem prvenstvu i na Svjetskom Kupu ostvarili smo planirano. Dva od tri ipak nije toliko loše – rekao je zadarski strateg.