Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Josipović prestao biti tragičar

Autor: Viktor Bogut

13.03.2010. 23:00
Josipović prestao biti tragičar

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Nakon niza poraza, Stipe Josipović je u subotu u odlučujućoj utakmici uspio Donatu donijeti vrijedne bodove


Nakon odlične i atraktivne utakmice, pune preokreta, stolnotenisači Donata su uspjeli doći do super važne pobjede nad Dugim Selom i na taj način ostati u utrci za doigravanje. I ne samo to. Ovim uspjehom, kojim su poduplali omjer pobjeda protiv direktnog konkurenta (Zadrani su slavili i u gostima), Donat u nastavku regularnog dijela prvenstva ima čak i šanse doći do trećeg mjesta, koje bi ih (eventualnom) polufinalu doigravanja maknulo od Dr. Časla, trenutno najjače momčadi u Hrvatskoj.
U konačnici se dogodio rasplet kao u najvećim trilerima. Igrač koji je tijekom cijele sezone igrao ispod svog prosjeka i svoje kvalitete te pogubio manje-više sve važne utakmice, Stipe Josipović, iznad svih očekivanja u odlučujućoj utakmici uspio je Donatu donijeti najvažnije pobjedu ove sezone.
Početak je bio dobar za Zadrane. Tomislav Kolarek je relativno lagano slavio protiv Alana Jalžabetića. Gost je uspio dobiti prvi set, ali nakon što se Kolarek zagrijao, sve ostalo je otišlo na stranu Zagrepčanina u redovima Donata. Josipović je izgubio drugu partiju. Od Marakovića. I to glatko. Samo je nešto odigrao u trećem setu kada je smanjio na 2:1, no to je bilo sve. Prva dva te četvrti set glatko su otišla na stranu igrača iz Dugog Sela.
Povratnik Davor Karlović ušao je u arenu na mjestu trećeg igrača. Iako je trebao donijeti sigurnost, Karlović vidljivo još nije bio spremam za pravi meč. To je iskoristio mladi Maglić koji je došao do jedne od najvećih pobjeda u karijeri.
Ispravio se Karlović nešto kasnije. I to u paru s Kolerekom. Uspjeli su s 3:0 dobiti par Dugog Sela. No, to je bilo daleko od lagane pobjede.  Prvi set je ušao u tkz. fiks. A ganjali su se i izmjenjivali u vodstvu sve do 18:18. Tada zadarski par uspijeva osvojiti napokon dva poena za redom i doći do seta. I ostala dva bila su neizvjesna. Nakon parova sve je bilo na početku. Rezultat je bio 2:2 i nikako se nije moglo pretpostaviti tko je u tom trenutku veći favorit. Prvi potez radi Kolarek i donosi vodstvo Donatu. S 3:0 dobija Marakovića. No, to je i bilo očekivano. Znalo se da problemi tek slijede. Tako je i bilo. Karlović i Jalžabetić igraju fantastično. Ne zna se tko pogađa atraktivnije. Ali mlađi i pripremljeniji je ipak Jalžabetić. Pobjeđuje i donosi priliku svojoj momčadi da kroz majstoricu dođe do pobjede koja vodi u doigravanje. I tad se nakon skoro osam mjeseci pojavljuje Josipović. Brzo dolazi do vodstva od 2:0 protiv Maglića. Igra dobro. Pomogla je i publika. Ali kad je ostalo samo nokautirati protivnika, naglo pada. Ne uspijeva iskoristiti meč loptu, što protivniku daje mnogo samopouzdanja. Tada Josipović gubi dva seta u fiksu, ali ipak uspijeva pobijediti u petom za veliko slavlje Donata i veliko olakšanje Denisa Karlovića i cijelog stručnog stožera, predsjednika ali i igrača zadarskog sastava. U idućem kolu Zadrani gostuju u Zagrebu kod istoimenog prvoligaša. U taj dvoboj će moći ući bez većeg imperativa, a konačnu potvrdu doigravanja Zadrani će imati u dvije domaće utakmice, protiv Pule i Libertasa.


 DONAT – DUGO SELO 4:3




Kolarek – Jalžabetić 3:1 (5:11, 11:6, 11:9, 11:6), Josipović – Maraković 1:3 (3:11, 6:11, 11:7, 2:11), Karlović – Maglić 1:3 (12:10, 6:11, 6:11, 6:11), Karlović/Kolarek – Maraković/Maglić 3:0 (10:18, 11:9, 11:9), Kolarek – Maraković 3:0 (11:6, 11:6, 11:7), Karlović – Jalžabetić 1:3 (11:13. 15:17. 16:13. 7:11), Josipović – Maglić 3:2 (11:6, 11:7, 11:13, 9:11, 11:9)