Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sve veći interes za Sajam poslova

13.03.2012. 23:00
Sve veći interes za Sajam poslova


Dosad imamo puno pozitivnih primjera zapošljavanja nakon Sajma poslova, i sezonskih zaposlenja i onih na neodređeno vrijeme. Ne bih se upuštao u procjenu tog broja, ali Sajam je svakako ispunio svrhu svog postojanja, kaže Marić


Peti Sajam poslova u organizaciji Područne službe Zadar Hrvatskog zavoda za zapošljavanje održava se u petak u Arsenalu od 9 do 15 sati. Na Sajmu će se predstaviti dosad najveći broj izlagača, 70 poslodavaca i 11 srednjih škola, a s obzirom na veliku nezaposlenost, očekuje se i velik broj posjetitelja, to jest tražitelja posla. Kako kaže Željko Marić, pročelnik Područne službe Zavoda, prošle godine je na Sajam došlo oko 5-6 tisuća nezaposlenih osoba iz cijele županije, a isto se očekuje i ove godine.
– Dosad imamo puno pozitivnih primjera zapošljavanja nakon Sajma poslova, što sezonskih zaposlenja, što onih na neodređeno vrijeme. Ne bih se upuštao u procjenu tog broja, ali Sajam je svakako ispunio svrhu svog postojanja. To dokazuje i to što svi poslodavci od prve godine sudjeluju na Sajmu, a taj broj se svake godine još i povećava, kaže Marić.
Kako dodaje, Zavod za zapošljavanje još od siječnja priprema nezaposlene osobe za Sajam i to kroz razne radionice, a danas bi svi koji su na evidenciji Zavoda, a koji su to dopustili, trebali dobiti i SMS-poruku s pozivom na Sajam. Osim toga, vrata Sajma su otvorena i svima drugima, onima koji nisu na evidenciji ili onima koji žele promijeniti posao.
Ciljevi Sajma poslova su povećati zaposlenost u županiji, omogućiti nezaposlenima da se izravno predstave poslodavcu i predaju mu životopis, a poslodavcima omogućiti da na jednom mjestu prikupe više životopisa. Osim toga, studenti i učenici na Sajmu imaju priliku vidjeti mogućnosti obrazovanja, stipendiranja i sezonskog zapošljavanja.
Uz predstavljanje na izložbenim pultovima u Arsenalu i prezentaciju računalnog programa Moj izbor, u okviru Sajma poslova u Maloj vijećnici Zadarske županije u 11 sati održat će se okrugli stol na temu “EU pretpristupni i strukturni fondovi – mogućnosti i očekivanja”.
Generalni pokrovitelj Sajma poslova je Zadarska županija, ostali pokrovitelji su gradovi Zadar, Benkovac, Biograd i Obrovac te 17 općina Zadarske županije, a partneri su Zadarska županija, HGK Županijska komora Zadar, HOK Županijska komora Zadar, Pučko otvoreno učilište Zadar, Algebra Zadar i Sveučilište u Zadru.