Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Mihatov osvojio Excelent prize u Pekingu

13.03.2017. 23:00
Mihatov osvojio Excelent prize u Pekingu


Poznati zadarski karikaturist i scenograf Mojmir Mihatov osvojio je nagradu pod nazivom Excelent prize na 6. Red man international humour art biennialu koje je održano u glavnom gradu Kine, Pekingu.
Na izložbu je stiglo 4217 radova s kojima se natjecalo 480 autora iz 68 zemalja. Teme izložbe bile su umjetna inteligencija, potom zeleno i slobodna tema.
Inače, Mojmir Mihatov rođen je u Zadru 27. rujna 1952., u kojem je pohađao osnovnu školu te u kojem je završio Pedagošku akademiju, odsjek likovnih umjetnosti. Karikaturom se počinje baviti kao srednjoškolac te je već 1967. dobio nagradu tadašnje revije Studio. Kasnije je dobio niz nagrada na smotrama karikaturista bilo u tuzemstvu bilo u inozemstvu. Suradnik je brojnih novina i časopisa, Slobodna Dalmacija, Vjesnik, Zadarski list, Narodni list itd. Od 1980. stalni je član zadarskog Kazališta lutaka te je napravio četrdesetak lutkarskih kreacija. Dobitnik je brojnih nagrada za likovna postignuća u lutkarstvu od kojih vrijedi izdvojiti Nagrada Branko Stojaković, koja je utemeljena 1995., a osječko je kazalište dodjeljuje svake druge godine. U početku karijere okušao se kao dizajner i aranžer te animator, crtač i redatelj u Zagreb filmu. Godine 1978. napravio je šestminutni crtani film Reklamomania.