Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

I drugo kolo je uspjeh

13.04.2011. 22:00
I drugo kolo je uspjeh


Otvoreno prvenstvo Zadra za juniorke i juniore do 16 godina naziv je  turnira koji je proteklog vikenda u uvali Dražanica okupio uzdanice hrvatskog bijelog sporta. Kroz dva dana natjecanja rekete su ukrstila 24  tenisača, četiri tenisačice, odnosno osam parova čiji su se  nastupi bodovali za rang liste  HTS-a, a najbolji rezultati honorirali i trofejima Teniskog  kluba Zadar – organizatora  OP-a.
U najmasovnijoj konkurenciji domaći tenisači su se predstavili dobrim partijama protiv vršnjaka, a nerijetko i nekoliko godina starijih igrača,  međutim, bolji plasman od  drugog kruga ovaj put nisu  uspjeli ostvariti. U mečevima  za četvrtfinale nastupe su tako okončali Ivan Knežević i  Vid Grčić, prethodno svladavši Alma Perića – Šalina i  Josipa Jerolimova, suigrače iz  TK Zadar 08, dok su braća  Luka i Frane Ninčević iz Sukošana zaustavljeni od Antonia Seccareccia i Igora  Grčića (Split), drugog nositelja, odnosno kasnijeg finalista turnira. Luka je nadigrao  Nina Krnetu, također člana  Zadra 08, a Frane Lovru Vojnovića iz zagrebačkog TK Ponikve.
– S obzirom da Luka nastupa u konkurenciji tenisača  do 14 godina, a Frane do 12,  zadovoljan sam njihovim  plasmanom, a posebno prikazanom igrom. Nije lako nositi se s dvije ili tri godine  starijim igračima, no oni iz  dana u dan napreduju, pokazujući da mogu parirati i u  kategoriji do 16 godina. Ovaj  turnir dobro im je došao uoči  jakih domaćih i europskih turnira koji ih očekuju ove sezone – kazao je Miro  Ninčević, njihov otac i trener.
Tomislav Antoljak iz Medveščaka u finalu je sa 6:4, 6:4  svladao Igora Grčića.
Juniorke su igrale po sistemu round-robin (svatko sa  svakim), koji je Luciji Radović  iz Zadra 08 donio tri uvjerljive  pobjede i naslov najbolje  među U 16 tenisačicama.
Vid Grčić i Josip Jerolimov  slavljem su nad Lukom Brkancom i Antoniom Seccarecciom izborili polufinale  turnira parova, no nakon tri  uzbudljiva seta morali su stisnuti ruke Igoru Grčiću i Lukasu Mariću, kasnijim pobjednicima.