Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Po Uskrsu se sezona poznaje

13.04.2011. 22:00
Po Uskrsu se sezona poznaje


S obzirom na to da su hoteli Funimation i Diadora obiteljskog koncepta, najavljeni su nam uglavnom dolasci obitelji s djecom, a manje grupnih dolazaka. Po bukingu, gosti su najviše iz Austrije, Italije, Hrvatske i nešto manje iz Slovenije, kaže Ana Gazić iz Falkensteiner hotels & residences Hrvatska


Iako su turisti već  počeli šetati po Zadru, turističku  sezonu obično otvara uskrsni vikend, koji je ove godine kasnije  nego obično.
Upravo je to, smatraju u Falkensteiner hotels & residences,  razlog što je u njihovim hotelskim  naseljima na Boriku i u Punta  Skali buking za uskrsni vikend  bolji nego lani.
– Osim što je Uskrs ove godine  kasnije, nastavlja se na Dan rada  1. svibnja, što su oba međunarodna praznika. Tako da smo jako  zadovoljni s bukingom. S obzirom  da su hoteli Funimation i Diadora  obiteljskog koncepta, najavljeni  su nam uglavnom dolasci obitelji s  djecom, a manje grupnih dolazaka. Po bukingu, gosti su najviše  iz Austrije, Italije, Hrvatske i  nešto manje iz Slovenije, kaže  Ana Gazić, asistent generalnog  direktora Falkensteiner hotels &  residences Hrvatska.
U hotelima Pinija u Petrčanima i Kolovare u Zadru, buking za  Uskrs ove godine je, kao što je  očekivano, jednak kao prošle godine.
– S obzirom na kasni datum  Uskrsa, iznimno smo zadovoljni s  bukingom za Uskrs, koji je na  razini prošle godine. To znači da  je za uskrsni vikend u prosjeku  najavljeno 450 gostiju, a ukupni  kapacitet hotela je 650. Strukturu  uskrsnih gostiju čine većinom  Austrijanci i Njemci, a manje domaći gosti. Ipak je kod nas Uskrs  blagdan kad se ljudi okupljaju s  obitelji u svojim domovima, a manje putuju, poput nekih drugih  naroda koji imaju drugačije navike, kaže Hrvoje Anić, direktor  hotela Pinija.
Kako dodaje, ove godine su uz  redovno održavanje, u hotelu Pinija kompletno preuredili recepciju, kako bi unaprijedili ponudu  za svoje goste.
Kako kaže Hrvoje Šestan, direktor hotela Kolovare, buking za  uskrsni vikend u tom hotelu je  jednak kao lani.
– Prema očekivanjima, broj  najavljenih gostiju za Uskrs je je  isti kao prošle godine, a ni u  strukturi gostiju nema nekih  promjena. Zadovoljni smo s najavljenim dolascima, kaže Šestan.