Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Skrivao oružje u kući

13.04.2011. 22:00
Skrivao oružje u kući


Benkovački su policajci u utorak tijekom  dana, na traženje istražnog suca Županijskog suda u Zadru,  obavili pretragu doma kod 62-godišnjaka u mjestu Banjevci. Kod njega je pronađena veća količina oružja, a radi  se o 1330 komada raznog streljiva, pet ručnih bombi, dvije  improvizirane ručne bombe, minobacačkoj mini te okviru  za automatsku pušku i dr.
Protiv njega je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja podnesena kaznena prijava zbog nedozvoljenog  posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.
Provaljivao i pljačkao vikendice u Kukljici
Nakon obavljenog kriminalističkog istraživanja, zadarski su policajci podnijeli kaznenu prijavu protiv  51-godišnjaka kojeg se sumnjiči za šest provala i krađu na  području mjesta Kukljica na otoku Ugljanu.
Naime, od početka godine provalio je u vikendicu u  vlasništvu 65-godišnjaka i odnio mu satelitski “reciver”, iz  vikendice 70-godišnje vlasnice je ukrao televizor i prijenosni roštilj. Televizor, glazbenu liniju, mikrovalnu pećnicu te alkoholna pića ukrao je iz vikendice 64-godišnjakinje.  Sumnjiči ga se da je i prošle godine, također u srpnju, u  Kukljici ukrao dva bicikla slovenskom državljaninu. Sveukupna materijalna šteta procjenjuje se na desetak tisuća  kuna.
Kod Škarde mu nestale mreže
U utorak je 32-godišnjak prijavio zadarskoj  policiji da mu je nepoznati počinitelj kod otoka Škarda  ukrao ribarsku mrežu dužine 800 metara. Materijalna šteta  iznosi oko osam tisuća kuna.