Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Suđenje dvojici zbog droge

13.04.2011. 22:00
Suđenje dvojici zbog droge


Na Županijskom sudu u Zadru jučer je počelo suđenje  dvojici mladića iz Zadra koji su optuženi zbog posjeda radi daljnje  prodaje oko 35,7 grama amfetamina.
Riječ je o nezaposlenom Frani Šimuniću (21) i zrakoplovnom  tehničaru Matiji Valčiću (24). Optužnica ih tereti da su krajem  prosinca prošle godine od nepoznate osobe s otoka Ugljana kupili  drogu kako bi ju dalje prodavali. Šimunić je brodicom dovezao  drogu iz mjesta Kali na otoku Ugljanu do Bibinja gdje ga je u autu  čekao Valčić te za sebe odvojio dio droge. Šimunić je ostatak droge  zadržao za sebe i raspodijelio je u desetak plastičnih vrećica.
Obojica su se, pred Sudskim vijećem kojim predsjeda Boris  Radman, izjasnila kako se ne osjećaju krivima, a potom je rasprava  odgođena zbog daljnjih dokaznih prijedloga njihovih branitelja što  je Sudsko vijeće prihvatilo.
Među ostalim, Šimunićev je branitelj rekao kako ima saznanja  da je Šimunić ovisnik zbog čega se svojevremeno i liječio u  zadarskom Centru za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti. Stoga je predložio njegovo psihijatrijsko vještačenje kako bi  se utvrdilo stanje njegove ubrojivosti u “trenutku počinjenja  kaznenog djela” te kako bi se utvrdilo je li ovisnik ili povremeni  konzument.
Suđenje se nastavlja, a mladići se brane sa slobode.