Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Gašiju presuđeno i deseti put: mora “odguliti” ostatak kazne!

13.04.2012. 22:00
Gašiju presuđeno i deseti put: mora “odguliti” ostatak kazne!


Gaši je zbog prodaje 1,87 grama kokaina na zadarskom sudu bio osuđen na tri godine i mjesec dana zatvora, dok je Saša Erik Ninčević koji je taj kokain kupio bio uvjetno osuđen na šest mjeseci zatvora s rokom kušnje od godine dana. Te su presude sada konačne


Nakon što je sredinom lipnja prošle godine na Županijskom sudu u Zadru, stari policijski znanac Neven Gaši (47) osuđen na tri godine i mjesec dana zatvora jer je Saši Eriku Ninčeviću (40) prodao 1,87 grama kokaina, tu je presudu sada potvrdio i Vrhovni sud RH.
U Ninčevićevu slučaju, presuda je također, potvrđena. On je pravomoćno, uvjetno osuđen na šest mjeseci zatvora s rokom kušnje od godinu dana zbog kupnje tog kokaina.
Izričući im presude, predsjednica Sudskog vijeća Dijana Grancarić tada je pojasnila kako je prilikom odmjeravanja zatvorske kazne, Gašiju kao olakotne okolnosti cijenilo njegovo držanje pred sudom, sudjelovanje u Domovinskom ratu te činjenicu da je otac maloljetnog djeteta.
– Iako je riječ o samo jednoj prodaji, Vijeće ipak kod izricanja kazne Gašiju nije moglo zanemariti činjenicu da je on do sada već devet puta pravomoćno osuđivan, od čega četiri puta zbog posjeda droge – pojasnila je sutkinja Grancarić.
Što se, pak, tiče Saše Erika Ninčevića, Grancarić je pojasnila kako je Sudsko vijeće donijelo odluku o uvjetnom kažnjavanju jer je do sada neosuđivan, otac dvoje malodobne djece te zbog činjenice da je sve priznao policiji odmah nakon uhićenja.
Iako su obojica tvrdila da nisu kriva i branila su se šutnjom, Sudsko vijeće je temeljem Ninčevićeve obrane koju je nakon uhićenja dao policiji i istražnom sucu, telefonskih izlista njihovih razgovora koji potvrđuju da su na dan primopredaje kokaina razgovarali te iskaza policajaca koji su sudjelovali u njihovu praćenju i ispitivanju, zaključilo kako su i počinili djela koja su im se optužnicom stavljala na teret.
I dok se Ninčević tijekom suđenja branio sa slobode, Gaši je nakon izricanja presude na zadarskom sudu pušten iz pritvora gdje je proveo četiri mjeseca. Sada će morati na izdržavanje ostatka kazne u jednu od hrvatskih kaznionica.