Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Jednim okom u Zagrebu

13.04.2012. 22:00
Jednim okom u Zagrebu


Ako mi odreagiramo kako bismo morali onda ne bi smjelo biti problema – rekao je trener Zadra Šime Mijolović


U 21. kolu Prve kuglačke lige Zadar danas u 15 sati gostuje u Osijeku. Suparnik im nije vjerojatno budući prvak Konikom Osijek, već Kandit Premijer, sastav koji se grčevito bori za ostanak i koji je u ovom trenutku na pretposljednjem mjestu prvenstvene ljestvice, onom koje garantira Drugu ligu iduće sezone. S druge strane niti Zadar nije tamo gdje je želio biti. Kuglači trenra Šime Mijolovića trenutačno se nalaze na četvrtom mjestu s bodom zaostataka iza Zaprešića. Četvrto mjesto ne donosi Europu.
– Mi danas moramo ići na pobjedu. Samo nam ona igra – objasnio je Mijolović.
Pobjeda ne bi smjela biti upitna. Zadar je mnogo jača momčad od Kandita koji će se sigurno biti izuzetno motiviran za ovaj dvoboj.
– Moramo biti oprezni. Nikada ne možeš biti siguran u pobjedu. Pogotovo ne u gostima. Ali, ako mi odreagiramo kako bismo morali onda ne bi smjelo biti problema. Uvjeren sam da ćemo u konačnici stići do dva boda.
Niti danas, niti protiv Grmoščice u posljednjem kolu ne bi smjelo biti problema. No, niti četiri boda iz dva susreta neće biti dovoljno za osvajanje trećeg mjesta koje bi Zadrane odvelo u europsko natjecanje. Za to će biti potrebno dočekati kiks Zaprešića, a on bi se mogao dogoditi već danas, jer Zaprešićani gostuju kod zagrebačke Grmoščice.
– Grmoščica definitivno ima dovoljno kvalitetnu momčad da iznenadi Zaprešić. Hoće li se to i dogoditi vidjet ćemo vrlo brzo.
U slučaju da Zadar ne stigne u posljednja dva kola do treće pozicije, napad na jedan od europskih natjecanja morat će se dogoditi preko završnice Kupa Hrvatske, gdje valja osvojiti ili titulu ili biti prvi najbolji iza momčadi koje su već osigurale plasman u Europu.
– Imamo tu rezervnu varijantu i novu priliku. Kup je uvijek rizik. Nadamo se da ćemo osigurati Europu i prije toga – optimističan je Mijolović, čija će momčad danas u Osijeku nastupiti kompletna.


Prva kuglačka liga




Raspored 21. kola: Kandit Premijer – Zadar, Grmoščica – Zaprešić, Zanatlija – Konikom Osijek, Novska – Medveščak 1958, Poštar – Trilj, Rijeka – Velebit.