Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Pokazali zrelost i humanost

13.04.2012. 22:00
Pokazali zrelost i humanost


Hvala svim našim učenicima koji su dali krv i onima koji su se odazvali akciji. Ovim činom svi su oni pokazali zrelost i osjećaj da čine nešto humano, rekla je Brkić-Vejmelka


Maturanti Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole na Boriku iskazali su humanost odazvavši se prvi put akciji dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija je upriličena u školskoj knjižnici, a učenicima su potporu iskazali njihovi profesori te ravnateljica Jadranka Brkić Vejmelka.
Za sve one koji su uspjeli dati krv dan je protekao bez nastave, a u skladu s višegodišnjom praksom svi su od strane koordinatora akcije Branka Kolanovića, djelatnika zadarskog Crvenog križa nagrađeni poklon bonom kojim će se moći počastiti pizzom u zadarskom restoranu Pet bunara. Akciju je provelo medicinsko osoblje za transfuzijsku djelatnost zadarske Opće bolnice dr. Ivna Lucin te medicinske sestre Sonja Mazor, Sanja Glavan i Petra Bilosnić.
Učenici koji su dali krv su: Božo Bobanović, Roko Rožman, Luka Mišetić, Ante Šimac, Josip Krpina, Ante Vrsaljko, Josipa Stanišić, Lucija Kolčeg, Marina Skoblar, Gloria Vulelija, Matej Badurina, Gregor Rumora, Kristina Gregov, Anita Vučković, Josipa Čepić, Janis Kapović, Bruna Glavan, Dunja Lazarevski, Tereza Bačkov i Filip Brkić.
– Hvala svim našim učenicima koji su dali krv i onima koji su se odazvali akciji. Ovim činom svi su oni pokazali zrelost i osjećaj da čine nešto humano, rekla je ravnateljica Brkić-Vejmelka.