Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Meri Matešić Sičić iz HTZ-a prelazi u Dogus grupu

13.04.2016. 22:00
Meri Matešić Sičić iz HTZ-a prelazi u Dogus grupu


Do imenovanja na poziciju u Dogus grupi radila je u Hrvatskoj turističkoj zajednici gdje je od listopada 2012. godine radila na poziciji direktorice Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice
Meri Matešić Sičić početkom travnja iz Hrvatske turističke zajednice prešla je na novu poziciju pa karijeru nastavlja kao direktorica Komunikacija i marketinga Dogus grupe u Hrvatskoj.
Do imenovanja na poziciju direktorice Komunikacija i marketinga Dogus grupe, Meri Matešić Sičić radila je u Hrvatskoj turističkoj zajednici gdje je od listopada 2012. godine radila na poziciji direktorice Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice. Karijeru u turizmu počela je graditi prije 16 godina, u turističkoj agenciji u Zadru. Do 2008. godine poslovne je izazove nastavila prihvaćati u austrijskom Falkensteineru, gdje je usavršavala svoja znanja iz područja prodaje, marketinga i odnosa s javnošću, dok početkom 2008. odlazi u London kao direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice, gdje je provela punih pet godina. Jedna od najboljih potvrda njenog londonskog rada i zalaganja za promicanje Hrvatske kao turističke destinacije, uz brojne kvalitetne pomake i rezultate na tržištu, svakako je nagrada čitatelja The Sunday Times Travel Magazina koji su Hrvatsku proglasili trećim najboljim europskim odredištem u kategoriji European Beach Destination.
Meri Matešić Sičić završila je turizam i kulturu na zadarskom Filozofskom fakultetu, a od studentskih dana zanimalo ju je i novinarstvo pa je svoja prva poslovna iskustva stekla u zadarskom dopisništvu Večernjeg lista. No, nakon četiri godine rada u novinarstvu, na samom početku 2001. godine, Meri Matešić Sičić kao svoj poziv izabrala je turizam i on je ostao njen životni poslovni odabir.
– Izuzetno sam sretna i počašćena biti dio tima Dogus Grupe, jednog od najvećih konglomerata u Turskoj i korporativnog lidera u regiji. Dugogodišnjim poslovanjem i vrhunskim iskustvom te izvrsnošću usluge, Dogus grupa vodi se zadovoljnim klijentima i povjerenjem koje se neizostavno vraća. Kao rezultat takvog pristupa, Dogus je stvorio brendove koji su danas globalno prepoznati i cijenjeni. Očekuje me izazovno razdoblje i puno posla na novom radnom mjestu, no, uz okolinu koja uistinu nadahnjuje, ljubav prema poslu, dosadašnje iskustvo i znanje, vjerujem da uspjeh neće izostati i da ćemo zajedno stvarati novo poglavlje u hrvatskom turizmu, a za koje postoji itekako mnogo prostora, istakla je Meri Matešić Sičić.