Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Početak iz snova

13.04.2016. 22:00
Početak iz snova


Pojačanja se polako uklapaju u momčad. Ovaj put je odličan nastup imao Ziak, dok se na Mimici vidi da nije dugo igrao. Ali on je fantastičan šuter kakvog se isplati čekati i ja sam uvjeren da će on biti pravi kada nam to bude najviše trebalo – rekao je trener Jazina Josip Plantak
Nakon uspjeha protiv Međimurja u prvom kolu Kvalifikacija za A-1 ligu, košarkaši Jazina slavili su i u drugom kolu. Ovaj put su, također na Višnjiku, zadarski košarkaši bili bolji od Borova s visokih 95:74. Kao što je i sam trener Jazina Josip Plantak napominjao nakon prvog kola, njegova momčad ima vrlo jake napadačke karike, a to se ovaj put i dokazalo. Konačnih 94 koša dovoljno govori o tome koliko su zadarski igrači bili raspoloženi, iako je dobar dio prvog dijela Borovo bilo “u utakmici”.
– Iako izgleda da smo bez problema došli do pobjede, ovo nije bila lagana utakmica. Ali moram svakako napomenuti da sam bio znatno zadovoljniji nakon ove utakmice, nego nakon dvoboja s Međimurjem. Sada smo imali znatno jačeg protivnika, ali smo i igrali dosta bolje – kazao je Plantak.
Već nakon prve dionice, koja je završila sa 24:22, moglo se pretpostaviti da će dvoboj Jazina i Borova biti bogat koševima. No, kada su zadarski košarkaši poboljšali igru u obrani, krenuli su u stvaranje prednosti. Gosti jednostavno nisu to uspjeli pratiti.
– Iako smo pobijedili, ne mogu biti prezadovoljan obrambenim dijelom, pošto smo primili 74 koša. No, isto tako vjerujem da se iz utakmice u utakmicu možemo dizati i u tom segmentu.
Ovaj put su povukli startni centri pa je tako Mate Mrva dao 23 koša, a Jurica Dražović 17 uz 12 skokova. Milan Ziak je odigrao jako dobru utakmicu s 15 koševa i pet asistencija, a dvoznamenkast je bio i Tomislav Dražević koji je postigao 11 koševa, a tome dodao i četiri asistencije, uz tradicionalno odličnu igru u obrani. Od novih igrača je Denis Vrsaljko postigao osam koševa, uz nešto manje minuta na terenu, dok Ivan Mimica i dalje nije uhvatio šutersku formu.
– Pojačanja se polako uklapaju u momčad. Ovaj put je odličan nastup imao Ziak, dok se na Mimici vidi da nije dugo igrao. Ali on je fantastičan šuter kakvog se isplati čekati i ja sam uvjeren da će on biti pravi kada nam to bude najviše trebalo. Što se tiče Vrsaljka, malo je pao u snazi u ovoj utakmici.
Jazine su tako ostvarili ono što su željeli na početku ovih kvalifikacija. Nakon dva kola imaju dvije pobjede, a sada ih očekuje i prvo gostovanje, i to kod Hermes Analitice, vjerojatno najvećeg konkurenta Jazinama u ovim kvalifikacijama.
– Mi smo se nadali da ćemo s dvije pobjede ući u ove kvalifikacije, pogotovo kada smo vidjeli ždrijeb, odnosno da prve dvije utakmice igramo kod kuće. Sada nas očekuje vrlo teška utakmica na gostovanju kod Hermes Analitice. Moramo se malo odmoriti i maksimalno koncentrirati i taktički pripremiti za dvoboj s momčadi, koja ima prvoligaški roster. Sada su se pojačali i s Martinom Junakovićem pa su dobili i dodatnu kvalitetu. Jaki su i u prodoru i u šutu i u reketu. Mi se na toj utakmici jednostavno moramo potući – zaključio je Plantak.