Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

The Prodigy 1. srpnja u Zadru

13.04.2016. 22:00
The Prodigy 1. srpnja u Zadru


Nastavak je to prakse gostovanja svjetskih glazbenika na Jazine Open Airu. Lani su tamo nastupili legendarni Manu Chao i grupa Deep Purple, a godinu prije i Santana. Pjevali su na Ravnicama još Lenny Kravitz, Seal i Zucchero
Slavni britanski glazbeni sastav The Prodigy održat će 1. srpnja koncert u Zadru i to na Jazine Open Air-u 2016! Objavljeno je to na Facebook stranici agencije Los Angeles, koja tradicionalno organizira neka od gostovanja na ovom zadarskom festivalu.
Dolazak benda prepoznatljivog po elektroničkom zvuku, koji bi se najlakše dao opisati kao elektro psihodelični punk, na prostor parkirališta na Ravnicama, nastavak je prakse gostovanja glazbenih dinosaura na Jazine Open Airu. Lani su, podsjetimo, tamo nastupili legendarni Manu Chao i grupa Deep Purple, a godinu prije i Santana. Na tom prostoru idealnom za održavanje ljetnih koncerata pjevali su još Lenny Kravitz, Seal i Zucchero.
Ne treba sumnjati kako će koncert Prodigyja pored hrama košarke privući u Zadar sve ljubitelje te vrste glazbe ne samo iz Hrvatske, već i iz susjednih zemalja, a vrlo je vjerojatno kako će fanovi toga britanskog sastava iz cijele Europe pokušati s tim povezati svoj godišnji odmor na toplom moru.  
Glazba grupe The Prodigy ima raznih elemenata elektroničke scene koja je vladala ranim 90-im godinama. Stilovi variraju od ravea i hardcore techna do hard drum and beat glazbe i alternativnog rocka u njihovim kasnijim radovima.
Iako su izdali šest punih albuma, od kojih zadnji “The Day Is My Enemy” prošloga proljeća, dvije kompilacije i brojne singlove, od kojih su mnogi dugo ostajali na prvim mjestu na britanskim top listama, The Prodigy je glazbena grupa za koju su karakteristični vrhunski nastupi uživo. Tek na njihovim nastupima dolazi do izražaja njihova prava kvaliteta i “eksplozivnost” nastupa.
Neki od njihovih najboljih uradaka su: “Charly”, “Out of Space”, “Smack My Bitch Up”, “Voodoo People”, “No Good (Start the Dance)”, “Breathe” i “Firestarter”.
Članovi grupe The Prodigy su Liam Howlett (skladatelj/klavijature), Keith Flint (plesač/vokali) i Maxim Reality (MC/vokali). Leeroy Thornhill (plesač/klavijature) je bio član grupe od 1990. to 2000. godine. Ženski član grupe, Sharky (plesačica/vokali), je napustila The Prodigy u njihovom ranom razdoblju.