Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Blažević: Dao bih sva tri svoja gola za pobjedu nad Junakom

13.04.2017. 22:00
Blažević: Dao bih sva tri svoja gola za pobjedu nad Junakom


Momčad sa Stanova u 25. kolu Treće HNL jug na svom travnjaku nije uspjela doći do pobjede i svom kontu dodati tri boda. Na putu im se ispriječio Junak koji je u Krševanovom gradu odigrao junački i sasvim zasluženo put Sinja odnio, za njih vrlo važan, jedan bod. S obzirom da je Junak triput u ovom dvoboju bio u prednosti, Zadrani mogu biti zadovoljni da su na kraju uspjeli izvući remi. Međutim, u samoj završnici utakmice momčad Ivana Pudara mogla je i do sva tri boda. Dojma smo, da je utakmica potrajala još par minuta kako se Sinjani ne bi izvukli s bodom. Zadar je većim dijelom utakmice imao inicijativu i više prilika pa s obzirom na tu činjenicu mogu žaliti za pobjedom. Međutim, iz tri kontre primili su isto toliko pogodaka i trener Pudar morat će itekako poraditi na tom segmentu što i kako kad se lopta izgubi na suparničkoj polovici. Zadrov strateg traži stalni presing na suparničkoj polovici s naglaskom da njegova momčad u završnicu dolazi sa što više igrača. A taj stil igre sigurno će, dok igrači u potpunosti ne pohvataju zamisli trenera, i ne pretvore ih u automatizam, uzimati danak. S obzirom da je sam Pudar najavio kako je sve ovo priprema i selekcija za sljedeću sezonu i napad na Drugu ligu, ovakve pogreške, barem u ovom stadiju, morat će se tolerirati. U svakom slučaju najsvijetlija točka dvoboja s Junakom bio je Vlatko Blažević koji je ovim hat trickom došao do 21. gola u sezoni i uvjerljivo vodi na listi strijelaca Treće HNL jug.
– Šteta, da je ostalo još par minuta vjerujem da bi zabili četvrti zgoditak i pobijedili – kazivao je Blažević nakon utakmice s Junakom.
– Ipak, smatram da smo pokazali karakter jer smo tri puta bili u rezulltatskom zaostatku i vraćali se u utakmicu. Na kraju po igri i prilikama zaslužili smo pobijediti. Nitko nam nije kriv što u tome nismo uspjeli osim nas samih. Iz tri kontre primili smo tri gola i to je razlog zbog kojeg pobjeda nije otišla na našu stranu i taj segment pod hitno moramo poboljšati. 
Osobno Blažević mora biti jako zadovoljan, ovo je već drugi hat trick ovoga proljeća i vrlo vjerojatno će na kraju sezone biti prvi strijelac Lige. 
– Istina, dobro me krenulo u proljetnom dijelu sezone. Kada te ide onda sve što pukneš prema golu ulazi, a kada ne ide onda ni najbolje prilike ne rezultiraju golom. Tko zna, možda do kraka sezone više neću postići niti jedan gol. Ipak nadam se da to neće biti tako i da ću nastaviti tresti suparničke mreže. Uz napomenu, dao bih sva tri gola protiv Junaka da smo na kraju pobijedili. 
Hajduk II je odmaknuo na vodećoj poziciji i san o Drugoj ligi ove sezone jednostavno više nije realna.
– Istina, Splićani su odmakli i sada je na nama da se već u ovome trenutku počnemo pripremati za sljedeću sezonu u kojoj moramo napasti Drugu ligu. I ne samo napasti, nego se vratiti u nju. Rezultat ove sezone više nije primaran koliko stvaranje igre za sljedeću. Polako prihvaćamo zamisli trenera Pudara i vjerujem kako će s vremenom to biti sve vidljivije. Naravno, treba vremema da to kod nas igrača postane automatizam. Uz par pojačanja siguran sam da sljedeće sezone možemo ostvariti naš cilj.