Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Bogati poklon paketi obradovali 19 siromašnih zadarskih obitelji

13.04.2017. 22:00
Bogati poklon paketi obradovali 19 siromašnih zadarskih obitelji


Zadarski Lionsi i ove godine su kroz svoju akciju „Za ljepši Uskrs svima” pomagali socijalno ugrožene sugrađane. U prostorijama Kluba liječenih alkoholičara tako su bogatim paketima obradovali 19 obitelji koje su, prema popisu gradskog Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo, među socijalno najugroženijima u Zadru.
Mahom je riječ o samohranim majkama s, nerijetko bolesnom djecom, kojima su donacijama paketa, poručili su Lionsi, poželjeli pomoći kako bi im blagdanski stol bio bogatiji, a Uskrs radosniji.  
– Pomogli smo onoliko koliko možemo. Potrudili smo se da u paketima imate sve ono što je potrebno za Uskrs i blagdanske dane. A i djeca će imati ono što najviše vole. To ne bismo mogli napraviti bez naših sponzora i donatora koji nam pomažu svake godine, kazala je Davorka Mezić iz Lions kluba.
U paketima se nalazila raznovrsna hrana uobičajena za blagovanje u danima Velikog tjedna: svježa i konzervirana riba, šunke, jaja, ulje, šećer i brašno, tjestenina i riža, mlijeko, voćni sirupi i pogače, te čokoladni zečići, keksi i bomboni. Uz to, u njima su se našli šamponi, deterdženti, sapuni i sredstva za čišćenje. Sve je to bilo moguće prikupiti zahvaljujući donacijama: Cromarisa i Mardešića, Špar-a Hrvatska, Maraske, Vrane, Foše, Velpra, INKO centra, Vigensa i Kali tune. Dio sredstava prikupljen je i na humanitarnoj utakmici u malom nogometu, koju su prošlog tjedna odigrali zadarski liječnici i članovi Lions kluba. S loptom su bolje baratali liječnici, ali i jednima i drugima od nogometa je bila važnija akcija zbog koje su se našli – ljepši Uskrs svima.
U 11 proteklih godina, koliko Lionsi priređuju ovu akciju, brojne su zadarske obitelji, uoči Uskrsa, dobile slične pakete. Ljepši je blagdan, tako, bio i njima i onima koji su se za te pakete pobrinuli.