Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Pobjeda za kraj

Autor: Drago Bajković

13.05.2010. 22:00
Pobjeda za kraj

Foto: Vedran SITNICA



U posljednjem 30. kolu Prve HNL Zadrani su nakon šest sušnih kola došli do pobjede nad prvoligašem iz Kranjčevićeve. Bila je to utakmica u kojoj smo gledali loše prvo poluvrijeme, ali ipak s pogotkom Ćurjurića koji je, kako se kasnije pokazalo, odlučio pobjednika. U nastavku je utakmica bila itekako interesantna, ali Zagreb nije uspio doći do izjednačenja.
Trener Dalibor Zebić na travnjak je poslao očekivanu jedanaestoricu s obzirom da nije mogao računati na 5-6 ozlijeđenih prvotimaca. Tako je svoje mjesto u veznom redu zauzeo mladi Luka Begonja, dok su u vršku napada ispred Ćurjurića bili Terkeš i Mršić. Zadar je od početka krenuo ofenzivno.
Prvu prigodu na utakmici ipak su imali gosti iz Kranjčevićeve. U 8. minuti udarac je s 25 metara oprobao Babić. Lopta je prohujala blizu Gluićevih vrata. Zadrani uzvraćaju u 13. minuti. Mršić je oštro tukao s 20-ak metara, lopta je prohujala tik uz lijevu vratnicu Skenderova gola. Zadar je poveo u 20. minuti. Begonja je na 25 metara uposlio Ćurjurića koji se vješto oslobodio svoga čuvara i opalio s 20-ak metara. Skender je unatoč letu bio nemoćan, lopta je odsjela u donjem desnom kutu njegovog gola – 1:0. Do kraja poluvremena bila je to prava uspavanka ili bolje reći kamilica. Gledatelji su se na tribinama dosađivali ili povremeno nešto duhovito dobacili igračima. U tih 25 minuta jednostavno nije bilo ničega što bi se moglo zabilježiti.
U nastavku nešto življe. Zadar je otvorio slobodnjakom Mršića nakon što je na 20 metara srušen Terkeš. Mršićev udarac bio je neprecizan, lopta je preletjela visoko iznad gostujućih vrata. Uzvraćaju gosti. Vugrinec se u 52. minuti našao sam ispred Gluića, ali njegov traljavi udarac Zadrov vratar lako kroti. Minutu kasnije na djelu je ponovno najbolji strijelac HNL Vugrinec, no Gluić ne dopušta da lopta završi u njegovoj mreži. Zagreb se posve probudio, Šovšić tuče s 20 metara pod prečku, Gluić fantastično kroti njegov udarac. U 67. minuti svoj udarac okušao je Jerbić, nedovoljno precizno. Mršić u 72. minuti puca s 20 metara, jedva za zabilježiti. Lijepu akciju odigrali su Zadrani u 73. minuti. Ponovno je sve krenulo od Luke Begonje koji se jučer predstavio u odličnom svjetlu. Uposlio je Terkeša koji spušta loptu za Jerbića. Mladi veznjak odlično tuče, ali centimetri su ipak spasili Skendera. Minutu kasnije Glumac je pokušao glavom nakon ubačaja iz kornera, tik iznad vratnice. U 77. minuti 100-postotna prilika za “pjesnike”. Jurendić je iskoristio previd Čuljka, sjurio se u šesnaesterac domaćina i uposlio Vugrineca koji je s desetak metara tukao. Kada su svi vidjeli loptu u mreži na crti se stvorio Milin i spriječio siguran pogodak Zagreba. Igra se otvoreno s obje strane. Terkeš se na asistenciju Jerbića našao u prilici, tukao je sa 16 metara, ali je lopta nekoga okrznula i prošla nekoliko centimetara od vratnice Skenderova gola. Vugrinec je u 82. minuti opet bio pobjednik u dvoboju s Vugrinecom koji je oštro tukao s ruba šesnaesterca. U 84. minuti, tek nakon što je u igru ušao Maruna, mogao je biti strijelac, uposlio ga je Bilaver, a Maruna je tukao malo pored vratnice. U 85. minuti Šiklić je pogodio gredu svog gola, da je bio malo “precizniji” bio bi to euroautogol. U 90. minuti se na asistenciju Begonje u gol šansi našao Maruna, ali je njegov udarac s gol crte skinuo jedan obrambeni igrač Zagreba. Do kraja su Zadrani zaradivši nekoliko žutih kartona zbog odugolvačenja ipak stigli do tri vrijedna boda.
 


ZADAR – ZAGREB 1:0


ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja. 1.800. Sudac: Ivo Krečak (Šibenik) 6. Pomoćnici: Goran Perica (Šibenik) i Diego Žudetić (Pula). Strijelac: 1:0 Ćurjurić 20. Žuti karton: Gluić, Šiklić, Milin (Zadar), Novosel (Zagreb)
ZADAR: Gluić 7, Milin 7, Šiklić 6,5, Glumac 6,5, Bilaver 6,5, Begonja 7, Jerbić 6,5, Ćurjurić 7,5 (od 61. Vasilj 6,5), Čuljak 6,5, Terkeš 6,5, Mršić 6,5(od 82. Maruna 6,5)
ZAGREB: Skender 6, Celjak 6 (od 76. Poljak-), Tokić 6, Babić 6, Pavlović 6, Oršulić 5,5 (od 46. minute Ševšić 6), Abdurahimi 5,5, Jugović 6, Ivanković 6, Novosel 5,5 (od 64. Jurendić 6), Vugrinec 6




 


Izjavili su


IVAN ĆURJURIĆ
– Uspjeli smo doći do tri boda i to je najvažnije. Crna serija u kojoj smo se nalazili već šest kola je napokon prekinuta i sad smo došli čak ispred Zagreba na ljestvici, što bi trebalo biti dovoljno da Zadar ostane prvoligaš. Utakmica je bila zanimljiva, imali smo svoje prilike, imali su i gosti, no pišu se bodovi. Trener me je izvadio početkom drugog dijela na moj zahtjev, jer nisam mogao više zbog problema sa zadnjom ložom.
ŽELIMIR TERKEŠ
– Uspjeli smo u onome što smo i tražili, odmakli smo se ovom pobjedom od najugroženijih klubova i treba čekati konačnu odluku saveza. Utakmica i nije bila baš najbolje odrađena s naše strane, no isto bi tako bilo glupo reći da nismo zaslužili pobjedu s kojom nam je sigurno sada puno lakše.
FERDO MILIN
– Otvorena utakmica s puno prilika, nije bilo puno prekršaja i na kraju smo uspjeli doći do sretnog završetka. Najveći dobitak za Zadar je odlična igra mladog Begonje koji će sigurno biti nositelj igre Zadra u sljedećim sezonama.