Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Nema širenja građevinskih zona

13.05.2011. 22:00
Nema širenja  građevinskih zona


Budući da je Prostorni  plan općine Vir trenutačno na  doradi i da je nužno pristupiti  njegovom drugom po redu prijedlogu izmjena i dopuna, odlukom virskog načelnika Kristijana Kapovića i njegovog  stručnog kolegija, a uz prvotno  odobrenje Općinskog vijeća,  ovaj će se strateški dokument  staviti ponovno na javnu raspravu građanima.
Javni uvid održat će se u  razdoblju od 18. svibnja do 1.  lipnja. Uvid će se moći izvršiti  uz stručna pojašnjenja djelatnika iz Odjela za komunalnu  djelatnost Općine Vir svakog  radnog dana od 8 pa do 12 sati u  općinskoj vijećnici na Trgu sv.  Jurja 1. Prijedlozi i primjedbe  te druga pojašnjenja vezana uz  ovaj dokument, zainteresirani  će građani moći upisati u posebnu knjigu čitavo vrijeme dok  traje uvid. Prijedlog drugih izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja općine Vir bit će  objavljen i na Internet stranici  Općine Vir(www.vir.hr).
Javna rasprava i izlaganje  održat će se 25. svibnja s početkom u 11 sati u prostoriji općinske vijećnice. Pisana očitovanja, mišljenja i primjedbe na  prijedlog izmjena i dopuna  moći će se dostaviti nositelju  izrade, Općini Vir i to najkasnije do završetka javnog uvida. Pisana očitovanja,  mišljenja, prijedlozi i primjedbe koji ne budu čitko napisani  te potpisani imenom i prezimenom uz adresu podnositelja,  neće se uzeti u obradu u pripremi konačnog izvješća o javnoj raspravi, saznali smo od  strane mjerodavnih u virskoj  Općinskoj upravi.
Vezano za Prostorni plan, također, treba naglasiti činjenicu  da ovim izmjenama i dopunama neće biti širenja  građevinskih zona, na što je na  nedavno održanoj sjednici  Općinskog vijeća upozorio  načelnik Kristijan Kapović.