Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Prvake na koljena

13.05.2011. 22:00
Prvake na koljena


Sigurno nećemo krenuti u nadigravanje s njima jer su tehniči jači od nas. Ali, ući ćemo u otvoreni “fajt” i napasti Dinamo od prve minute. Vjerujem da na kraju možemo pobijediti Dinamo. Naravno, ni bod ne bi bio loš kada igraš s prvakom – kazao je Dalibor Zebić, trener Zadra


Slijedi 29. kolo  Prve HNL u kojem momčad sa  Stanova na svom igralištu  dočekuje novog – starog prvaka Dinamo. Kada “modri”  gostuju bilo gdje u Hrvatskoj,  osim možda na Poljudu oni su  favoriti, naravno papirnati. S  druge strane tko to može kazati da je protiv Zadra u Stanovima izraziti favorit? Nitko!  Nadamo se i vjerujemo da bi  izabranici Dalibora Zebića u  današnjem susretu mogli pobijediti, ili barem uzeti bod,  modrima s Maksimira. Nakon  visoke pobjede u prvoj utakmici finala Hrvatskog nogometnog kupa protiv Varaždina, za očekivati je da se dinamovci malo opuste. A Zadar  bi to mogao iskoristiti.
– Vjerovao sam da će Varaždinci napraviti veće probleme Dinamu. Pogotovo sam to  mislio nakon izjednačujućeg  gola. Međutim, smatram da ih  je “dokrajčio” onaj gol u posljednjim trenucima prvog poluvremena nakon čega su u  nastavku utakmice nastavili  samo padati i na kraju inkasirali pet pogodaka u svojoj  mreži – kazivao je jučer ujutro  Dalibor Zebić, trener prvoligaša sa Stanova.
– Smatram da se ne može  vući nikakva paralela između  te utakmice i ove naše koja  slijedi u Stanovima. Jednostavno su Varaždin i Zadar različite momčadi. Varaždin je  lagan, igra lepršavo, dok smo  mi puno čvršća momčad koja  zna igrati i na mišiće. Vidio  sam da su Varaždinci napravili  tijekom 90 minuta 13 prekršaja, to je jednostavno premalo kada igraš s Dinamom.  Baš zbog toga sam optimist  uoči ove utakmice s modrima.  Uostalom, sada će se njihovi  igrači vjerojatno opustiti, ipak  su već osvojili dvostruku krunu. Njihovi stranci, a ima ih  puno, ni ne znaju gdje je Zadar.
S druge strane Zadrani su  željni “skinuti” prvaka u Stanovima.
– Bio bi to fantastičan završetak sezone. Istina je da  smo momčad s najlošijim učinkom na gostovanjima, ali isto  tako smo momčad koja ovoga  proljeća ima najbolji učinak na  svom travnjaku odmah iza Dinama. Nismo u padu forme  poput mnogih prvoligaša, dapače, silno smo motivirani uoči  ove utakmice s prvakom iz  Maksimira.
Kako se suprotstaviti Dinamu?
– Sigurno nećemo krenuti u  nadigravanje s njima jer su tehniči jači od nas. Ali, ući ćemo u  otvoreni “fajt”  i napasti Dinamo od prve minute. Stajat  ćemo blizu igrača i ne dopustiti  im da razviju svboju igru. Smatram da će, ako od prve minute  vide tu borbenost i htijenje kod  nas ipak popustiti, jer motiva  više nema kod njih. Uostalom  7-8 stranaca koliko ih je u Dinamu ni ne zna gdje je Zadar, a  sada kada je sve gotovo vjerujem da neće htjeti ući u neki  otvoreni fajt s nama.
Zebić naglašava da neće biti  nikakvog zatvaranja, već će u  subotu navijači moći vidjeti  napadački Zadar.
– Rekao sam igračima na  sastanku da sa sebe mogu skinuti svaki imperativ i posve  opušteno, ali hrabro ući u tu  utakmicu. Iskreno, vjerujem  da će nam ova 34 boda biti  dovoljna za ostanak, ali s druge  strane bodove želimo osvojiti i  protiv Dinama i protiv Rijeke  u zadnjem kolu. Jer, nikad se  ne zna hoće li nam trebati. A  dokle god postoji teoretska  mogućnost da se nešto iskomplicira moramo biti koncentrirati.
A upravo na to Zebić poziva  svoje igrače protiv Dinama.
– Puno griješimo i primamo  olake golove na gostovanjim. S  druge strane kod kuće smo  čvrsti i mislim da svaki suparnik vidi koliko želimo pobjedu. Upravo to želim da moji  igrači prezentiraju od prve minute protiv “modrih” i vjerujem da na kraju možemo pobijediti Dinamo. naravno, ni  bod ne bi bio loš kada igraš s  prvakom – kazao je na kraju  razgovora Zebić.
Vjerojatni sastav: Gluić,  Skočibušić, Puljić, Glumac,  Vasilj, Pezo, Jerbić, Maruna,  banović, Mršić, Santini.
 


Igor Banović…




Igor Banović, veznjak momčadi sa Stanova, s  nestrpljenjem očekuje utakmicu protiv Dinama.
– Vidjet ćemo što će biti, ništa neću unaprijed  proricati. U svakom slučaju očekujem borbenu utakmicu, a što se tiče nas, bili bi zadovoljni i s bodom.  Uostalom, igramo protiv prvaka Hrvatske koji je  praktički osvojio i Kup. Naša šansa leži upravo u toj  činjenici da bi “modri” u Stanove mogli doći s bitno  izmijenjenim sastavom i opuštenije nego inače, što bi  mi u konačnici mogli iskoristiti. Ako damo sve od  sebe na travnjaku mogao bi nas i Bog nagraditi.
Svjestan je Banović da će Zadar morati pružiti  više od svojih mogućnosti ako hoće osvojiti  bod(ove).
– Moramo ući jako u utakmicu, borbeno i agresivno. Uopće ne dvojim da će biti teško, ali neće biti  lako ni dinamovcima. U sredini ćemo imati puno  posla, dok obranu mora igrati cijela momčad.  Najvažnije je sačuvati koncentraciju svih 90 minuta.  Što se tiče napada, morat ćemo iskoristiti svaku  priliku jer ih sigurno neće biti puno. Bilo bi super  pobijediti Dinamo i nakon toga to proslaviti na  vjenčanju našet suigrača Ivana Ćurjurića – kazao je  Banović


 


Priopćenje Udruge navijača Tornado Zadar


“Nova subota, nova utakmica. Ovaj puta nam na Stanove dolazi Dinamo  Zagreb. Okršaji ovih klubova nekad prije su vukli za sobom jake okršaje na  tribinama i atmosfere za pamćenje. Sraz purgera i jakog, izraženog  dalmatinskog dišpeta, dišpet otpora, dišpet južnjačke krvi. Upravo taj  južnjački temperament i dalmatinski dišpet bit će motiv ove borbe. Borbe  momaka na terenu protiv značajno jače momčadi i borba na tribini, no ovoga  puta ne između dviju navijačkih skupina, nego naša borba. Borba da  pokažemo sami sebi da vrijedimo, borba koja se ne forsira, borba koju vodi  srce i duša. Borba koja će nadjačati jaz koji vlada u Zadru u zadnjih nekoliko  mjeseci. Borba koja će voditi Zadar do pobjede. Draga gospođo, majko,  kćeri, sestro; dragi gospodine, oče, djede, sine, brate; dragi Ti koji ovo čitaš,  pridruži nam se u subotu na legendarnom Jugu, pridruži se mladićima koji  vode borbu svake subote zbog svojih ideala. Pridruži se mladićima koji žele  da jaz sporta i navijača u Zadru prestane. Subota, 14. svibnja, 19 sati, Jug  Stanova. I STARO I MLADO – NAŠA RANA I LIK, ZADAR ZAUVIK!”