Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Vrijeme (ni)je na njihovoj strani

13.05.2011. 22:00
Vrijeme (ni)je na njihovoj strani


U Županju ćemo putovati ili kao drugoligaši ili kao momčad sa šansom da u posljednjem kolu izbori zlata vrijednu pobjedu. Bit će lakše utoliko što ćemo već znati rezultate ostalih utakmica, no pred nama je i dalje izuzetno težak zadatak – upozorava Romano Perinović, strateg Zadra


Prva hrvatska rukometna liga stigla je do same završnice, točnije do posljednjeg kola i finiša u kojem će četiri kluba odlučivati o poretku začelja. Za razliku od Kaštela i Spačve koji su proteklog tjedna osigurali elitni razred natjecanja, pred davljenicima Zadrom, Županjom, Hrvatskim dragovoljcem i Mladim rudarom vikend je obilježen strepnjama i golemim iščekivanjem.
Pogled na ljestvicu govori da je u trenutačno najboljoj poziciji desetoplasirana Županja s 21 bodom, slijede je Labinjani i Dugoraćani na čijem je kontu upisana brojka 20, dok Zadar ima 19. Računica je pritom jednostavna: dvije će momčadi izboriti ostanak, a dvije, koje na kraju zauzmu 12. i 13. mjesto, pridružiti se već odavno posrnulom Prelogu. Međutim, suhoparni podatak o broju novih-starih članova lige ne može dočarati neizvjesnost 26. kola. Da ne pobrajamo sve kombinacije, kazat ćemo samo da je Zadru za ostanak potrebno slavlje u Županji, uz uvjet da Mladi rudar istovremeno doživi neuspjeh u Senju, a Hrvatski dragovoljac na gostovanju kod Crikvenice uzme maksimalno bod. Otežavajuća okolnost za momčad Romana Perinovića činjenica je da poraz od Zadra te pobjede Rudara i Dragovoljaca Slavonce guraju u Drugu ligu, no termin odigravanja utakmice može im znatno olakšati. Naime, Zadar i Županja snage će odmjeriti dan poslije, u nedjelju u 18 sati kada će već biti poznati ishodi preostala dva susreta. Kao i gostima, Županji također “igraju” posrtaji Mladog Rudara i Dragovoljca, što bi značilo da ih gubitak bodova u tom slučaju košta jedino prestiža.
– U Županju ćemo putovati ili kao drugoligaši ili kao momčad sa šansom da u posljednjem kolu izbori zlata vrijednu pobjedu. Bit će lakše utoliko što ćemo već znati rezultate ostalih utakmica, no pred nama je i dalje izuzetno težak zadatak. Preostaje nam uzeti bodove na teškom gostovanju, protiv sastava koji sigurno neće istrčati s rezervnom postavom, bez obzira trebala mu pobjeda ili ne – upozorava Romano Perinović, strateg Zadra.
Trener gostujućih u Slavoniju će povesti kompletnu momčad, dok bi Županja, ako je suditi po nepotvrđenim informacijama, mogla biti oslabljena neigranjem ozlijeđenih Rajkovića i Nađa, vratara i lijevog vanjskog domaćih.
– Do nas su također stigle takve informacije, no njih prije svega treba uzeti s rezervom. Do sada smo u više navrata bili svjedoci kako se ne treba oslanjati na glasine. Sigurno je da će i oslabljena domaća momčad tražiti pobjedu, a na nama je da im pomrsimo račune, da maksimalnim pristupom tijekom svih 60 minuta pokušamo uzeti puni plijen. Nadam se da ćemo u tome i uspjeti, te uz povoljne ishode suparničkih susreta osigurati ostanak – podvukao je Perinović. 
 


Prva HRL




Raspored 26. kola (14./15. svibnja): Županja – Zadar (nedjelja, 18.00),  Senj Wallenborn – Mladi rudar, Crikvenica – Hrvatski dragovoljac, Kaštela  Adriachem – Osijek, Đakovo – Spačva Vinkovci, Umag – Brod, Prelog –  Ivančica Ivanec.