Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Svi šute i skrivaju karte

Autor: Viktor Bogut

13.06.2010. 22:00
Svi šute i skrivaju karte

Foto: Sebastian GOVORČIN



Koliko mi ovisimo o sastavima drugih, tako i će i oni gledati nas – kazao je Denis Karlović. Mi nikada nismo imali dovoljno novca za titulu prvaka. A sigurno ni u novoj sezoni nećemo probijati budžet. Kao i prošle sezone, pokušat ćemo stvoriti solidnu momčad
Neslužbeno doznajemo, Donat je Zagrebu oteo još jednog reprezentativca, Tomislava Zubčića. Zadrani su doveli i Jakova Krivića, a kako saznajemo produžio je i Tomislav Kolarek. Karlović to nije želio potvrditi niti demantirati
U stolnoteniskom svijetu traje prijelazni rok. No, o njemu se previše ne priča. Naime, za razliku od sportova koji su medijski mnogo popularniji, stolnoteniski klubovi ne izlaze s imenima u javnost. Sama medijska popularnost tome nije najveći uzrok. Naime, klubovi koji su pretendanti na vrh lige, skrivaju svoje poteze i do posljednjeg dana prijelaznog roka neće se znati tko će i s kakvom momčadi nastupiti u idućoj sezoni.
– Pratimo, osluškujemo i pregovaramo – rekao je čelni operator Donata Denis Karlović koji, također, nije izlazio s imenima u javnost.
– Prijelazni rok traje do 28. lipnja. Vjerojatno će se tek tada znati tko će s kakvom momčadi nastupati u idućem prvenstvu.
Zadrane najviše zanima Dr. Časl. Ta momčad već je ostala bez Roka Tošića i Tomislava Japeca koji su krenuli u inozemstvo. Ostao im je najbolji igrač, Jia Zheng. A sada Zadrani, ali i svi ostali žele vidjeti s kakvom će momčadi “popularni doktor” ući u novu sezonu. Neslužbeno, zanimljiv im je Kinez s hrvatskom putovnicom Tan Ruiwu. Ukoliko njega dovedu, teško je vjerovati da će itko od hrvatskih klubova moći se boriti s njima, a to znači da će i konkurenciji biti jasno da nemaju šanse za titulu prvaka pa će i s tom činjenicom krenuti u sastavljanje momčadi.
– Koliko mi ovisimo o sastavima drugih, tako će i oni gledati nas.
Što se tiče hrvatskih igrača na tržištu, tu situacija i nije bajna. Mnogi su vani, a za odličnu kvalitetu poput Andreja Gaćine ili možda Zorana Primorca novca nema.
– Mi sigurno nećemo ići iznad budžeta. Držat ćemo se u realnim okvirima i stvorit ćemo momčad kakvu objektivno možemo. Glupo i nelogično bi bilo ići na sastavljanje momčadi kakvu ne znamo hoćemo moći u konačnici platiti. Držat ćemo se onog što možemo.
Nije tajna da bi Zadrani željeli zadržati reprezentativca Tomislava Kolareka. Radi se o mladom igraču, hrvatskom reprezentativcu koji je prošle sezone bio najbolji igrač Donata, a neslužbeno doznajemo da je mladi Zagrepčanin potpisao novi ugovor sa Zadrom. Sa Stipom Josipovićem je ipak nešto drukčija priča.
– Mi smo Josipovića angažirali jer je bio jeftin, a ne radi se o lošem igraču. On je neke partije odigrao dobro, a nitko i nije očekivao da će on dobijati mečeve protiv Zagreba ili Dr. Časla.
No, on je izgubio i mnogo toga što nije smio.
– Slažem se. On nije bio fizički spreman na sezonu. Ima on kvalitetu, ali imao je i desetak kilograma viška, a tako se ne može igrati. Ja sam siguran da on može puno bolje. U svakom slučaju razgovarat ćemo i s njim. Što se tiče Kolareka, on je uz Gaćinu najperspektivniji hrvatski igrač. S njim ćemo voditi razgovore.
Je li Kolarek produžio ugovor?
– Ne bih o tome još želio pričati.
Tomislav Zubčić i Jakov Krivić?
– Niti to još ne bih želio potvrditi, niti demantirati.
Što će biti s Markom Omblom?
– S njim smo pregovarali i prošle sezone, no on se odlučio za Zagreb. I sada je on nama zanimljiv, a više nije u Zagrebu. Ali samo je zanimljiv na duže razdoblje. Nema smisla potpisivati ugovor s njim, na godinu dana, kad on još dvije godine nama neće biti koristan na rezultatskom planu. Znači, njemu valja davati priliku dvije godine, a onda će nakon toga doći i rezultat. On je u ovom trenutku slabiji igrač od Josipovića.
Davor Karlović?
– Vidjet ćemo. Sada je ozlijedio koljeno. Ipak to nije Davor od prije 6 do 7 sezona. To je igrač od kojeg klub može imati puno na mnogim stazama. A hoće li biti koristan prvoj momčadi, ovisit će i o njemu samom.
Donat i dalje nema titulu prvaka?
– Odgovor na tu konstataciju je logičan. Mi nikada nismo imali dovoljno novaca za tako nešto. A ponavljam, sigurno nećemo probijati budžet. Kao i prošle sezone pokušat ćemo stvoriti solidnu momčad.
Imali ste i Tiany Jinaga, odličnog reprezentativca Hong Konga, koji nije dobio priliku igrati u hrvatskom prvenstvu zbog prebacivanja polufinalne utakmice pred Svjetsko prvenstvo.
– To je najveća glupost koji je savez mogao napraviti, a opet su je napravili. Tako je razlika između polufinala i finala prvenstva Hrvatske bila dva mjeseca, što je totalni apsurd. Pa nitko na taj način neće angažirati ozbiljnog igrača, koji igra na Svjetskom prvenstvu. A samim time i ruše kvalitetu domaćeg natjecanja. Sad su valjda shvatili grešku, no mi smo platili cijenu.
Jeste li u konačnici ipak zadovoljni sezonom?
– Apsolutno. Uspjeli smo izboriti plasman u polufinale doigravanja, a praktični smo veći dio sezone bili bez Davora Karlovića koji je bio ozlijeđen. Sigurno nije jednostavno igrati bez stožernog igrača.
U konačnici ste bili četvrti, nakon nelogične utakmice?
– Dvoboj za treće mjesto protiv Libertasa se nije trebao odigrati, jer o ničemu ne odlučuje. Tako smo se i dogovorili, ali doslovno dan prije utakmice su Dubrovčani ipak odlučili igrati. Mi smo doslovno u nekoliko sati morali skupiti momčad, nastupili smo s Kolarekom, Josipovićem i Miljkovićem i izgubili smo. Ali taj poraz definitivno nije bitan, jer ponavljam niti o čemu nije odlučivao.
 


Dr. Časl i Mladost Iskon dvokorakom do titule


Momčad Dr. Časla je u premijernoj sezoni u prvoj ligi suvereno osvojila titula prvaka Hrvatske. Nakon što su prije dva mjeseca s 2:0 svladale Donat, u finalu su, također, s 2:0 slavili protiv branitelja titule, Zagreba.
– To je bilo očekivano. Pogotovo nakon što im je savez namjestio da igraju polufinale dva mjeseca prije finala, kada nama još nije mogao stići Jiang. Ovako nisu imali konkurenta – kaže Denis Karlović.
Prvakinje Hrvatske su stolnotenisačice Mladost Iskona, koji su također s 2:0 bile bolje od Bjelovara.