Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Bilo bi lijepo zaigrati s kumom Budanom

13.06.2011. 22:00
Bilo bi lijepo zaigrati s kumom Budanom


Budan je moj vjenčani kum i sigurno bi me razveselilo kada bi zaigrali skupa u vršku napada Atalante, ali trebat ćemo pričekati i vidjeti kako će se to razviti – kazao je Bjelanović


Kada je košarka u pitanju Zadar ima dosta internacionalaca, igrača koji svoj kruh zarađuju diljem Europe. Kada je u pitanju nogomet tu je lista puno mršavija. Jedan od onih koji već dugo godina trese mreže izvan granica Lijepe naše je Saša Bjelanović. U prošloj sezoni je nakon dugo godina otišao izvan Italije u kojoj je nastupao za puno klubova, kako Serie A, tako i Serie B. Zaigrao je čak i u Ligi prvaka za rumunjskog prvaka Cluj, da bi se nakon njihovog ispadanja u prvoj fazi natjecanja vratio na čizmu i to u Atalantu. Kao što je poznato Atalanta je osvojila Serie B i slavodobitno se vratila u najelitniji razred talijanskog nogometa.
– Bila je to velika fešta, slavilo se mjesec dana. Kada bih to uspoređivao s našim okvirima to bi bilo kao da je Zadar osvojio naslov prvaka, ali još u većem obimu. Bergamo je itekako znao proslaviti povratak u Serie A, kod njih se itekako cijeni kada osvojiš naslov Druge lige – kazivao je jučer ujutro Saša Bjelanović koji se odmara u rodnom Zadru nakon duge sezone.
– Najprije sam morao porješavati mnogobrojne obaveze, što je i normalno nakon što duže vremena nisi u rodnom gradu. Sada se već odmaram i namjera mi je gotovo cijeli odmor provesti u Zadru. Možda tek na dan ili dva skočimnegdje, ali Zadar je baza odmora. Pripreme nam počinju oko 15. srpnja.
Bjelanović je u na kraju jako zadovoljan prošlom sezonom.
– Prošla sezona je bila čudna, ali u konačnici moram biti jako zadovoljan kako su se stvari razvile. Bio sam u Cluju i igrao u Ligi prvaka što je za mene još jedna stepenica više u karijeri. Nakon toga sam zaradio ozljedu u vratio se u Italiju. Oni su već bili u punom zamahu što se tiče priprema, ali je kasnije sve leglo na svoje mjesto. Uostalom vratili smo se u Serie A i to je veliki uspjeh za ovaj klub. A ja još imam jednu sezonu ugovora s Atalantom pa i s te strane moram biti zadovoljan. Jer, ipak imam 32 godine, ugovor koji traje, a i zdravlje me odlično služi. Razloga za optimizam itekako dovoljno.
Posljednih dana se spominje mogućnost dolaska Igora Budana u Atalantu, pa bi kumovi mogli zaigrati zajedno u vršku napada.
– To bi bilo odlično, ali ipak moramo uzeti u obzir da će sada u Italiji biti dosta špekulacija na temu prelazaka igrača iz kluba u klub. Tako je to svake godine u Italiji i ništa se ne mijenja po tom pitanju. Budan je moj vjenčani kum i sigurno bi me razveselilo kada bi zaigrali skupa u vršku napada Atalante, ali trebat ćemo pričekati i vidjeti kako će se to razviti. On je igrač Palerma i njegovi poslodavci će u dogovoru s njim odlučiti gdje će igrati sljedeće sezone. Uostalom, on je već igrao u Atalanti pa bi to bio njegov povratak u staro jato. Kao bilo da bilo, nadam se da će nam i jednom i drugom sezona u Serie A biti uspješna – kazao je u kraćem telefonskom razgovoru Bjelanović.