Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Marin Jakovčev najbrži na Učkoj

13.06.2011. 22:00
Marin Jakovčev najbrži na Učkoj


Prošle subote vožen je 33. Trofej Učka, utrka Brdskog prvenstva Hrvatske na kojoj su se zadarski biciklistički klubovi okitili s dva odličja u kategoriji početnika A (U-15). Stazom dužine sedam kilometara najbrže je prošao Zadrov Marin Jakovčev, drugi je bio David Jabuka (Kamen-Tribunj), dok je najbolji plasman među predstavnicima Svetog Donata imao Roko Vukić, osvajač bronce. Jakovčev je pobjedu odnio u završnom sprintu nakon 24 minute i 47 sekunde vožnje po konstantnom usponu. Tako je nastavio ovosezonsku dominaciju u U 15 kategoriji, a niski uspjeha dodao i prestižni naslov brdskog prvaka koji drugu godinu za redom odlazi u ruke Zadrovih vozača. Podsjetimo, prošle godine je na Učkoj slavio Dominik Petani. Za dobar rezultat ovaj put se pobrinuo i njihov kolega Luka Filajdić, deveti u konkurenciji početnika A.
Sa starta je krenulo ukupno 34 vozača, među kojima i početnici B i C Sv. Donata. Marijan Kević bio je 11., Ivan Knežević 12., a Roko Zorović 14.. Time su ujedno ostvarili tri najbolja vremena među početnicima C. Nedugo za njima do cilja se popeo i Bruno Glavaš, u ukupnom redoslijedu 20., odnosno peti među početnicima C. Boje Sv. Donata u uzrastu početnika B branio je Ante Tokić, plasiravši se na 13., tj. peto mjesto, a u istoj je kategoriji nastupila i Antonija Stipaničev, na kraju peta.
Kadetska utrka na istoj stazi donijela je očekivanu pobjedu Filipa Čengića (Sokol-Cestorad), koji je Učku svladao za 21:38 minuta, dok je najbolje plasirani Zadranin bio Toni Celent na odličnom šestom mjestu (23:00).
U kategoriji kadeta za Zadar nastupio je i David Šare te svoj prvi uspon na Učku završio na 15. mjestu od 23 kadeta na startu (26:30). Srebrnu medalju Zadru u kategoriji veterana A donio je Marin Pejdo. Nešto duži uspon od 11 km prošao je u vremenu 34:28.
Dan poslije vožena je međunarodna cestovna biciklistička utrka Nagrada Grada Pazina 2011., na kojoj je Marin Jakovčev ponovo postigao vrijedan rezultat. Zauzeo je treće mjesto u ukupnom poretku kategorije U 15. Na zahtjevnoj stazi iskazali su se i mladi biciklisti Sv. Donata: u svom uzrastu Roko Vukić je bio sedmi, Marijan Kević treći, Roko Zorović četvrti, Ivan Knežević peti, a Bruno Glavaš šesti. Antonija Stipaničev u Pazinu je bila treća nakon odvožene dvostruko duže dionice (38,5 km). U kategoriji veterani A/rekreativci do odličja su došla još dva predstavnika Zadra: Marin Pejdo i Kristijan Jović osvojili su drugo, odnosno treće mjesto. Zauzevši sedmo mjesto u redoslijedu hrvatskih vozača u kadetskoj utrci Toni Celent također je ponovio dobar plasman sa Učke.
 


Na tri strane


Uz nastupe na Učkoj i u Pazinu Biciklistički klub Zadar je u nedjelju sudjelovao i na Cross-country utrci u Samoboru. Dominik Petani zauzeo osmo mjesto među kadetima, a Karlo Jurić 10. u kategoriji U 15.