Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Nema srljanja, i bod je dobar

13.06.2012. 22:00
Nema srljanja, i bod je dobar


Jedno je sigurno, večerašnja utakmica neće završiti bez zgoditaka, a nama je važno da jedan više završi u talijanskoj mreži
Hrvatski nogometaši su posljednjih godina velika rijetkost na Apeninskom poluotoku. Jedan od rijetkih koji dugi niz godina, točnije deset, igra s druge strane Jadrana je Saša Bjelanović. Trenutačno je član Verone, člana Serie B, a prije toga Saša je puno sezona odigrao u Serie A. Nastupao je za Chievo, Como, Genou, Lecce, Ascoli, Torino, Vicenzu, Atalantu i Veronu uz kratku epizodu u rumunjskom Cluju koji je tada igrao Ligu prvaka. Dovoljno za veliki respekt svih poznavatelja najvažnije sporedne stvari na svijetu. Uoči utakmice s Italijom boljeg sugovornika nismo mogli naći, a Saša nam je vrlo rado dao svoja predviđanja glede te utakmice. Naravno, pobjeda protiv Irske bila je nezaobilazna tema.
– Odlično smo počeli na Europskom prvenstvu. Pobjeda protiv Irske otvorila nam je vrata četvrtfinala – kazivao je Saša koji se taman uputio autocestom prema Zagrebu.
Puni samopouzdanja
– Činjenica je da među ovih šesnaest reprezentacija koje igraju na EP-u ne postoje velike razlike u kvaliteti. Bili smo superiorni protiv Irske i došli do uvjerljive pobjede. Ono što posebno raduje je naša igra i toliki broj raspoloženih igrača. Mandžukić, Jelavić, Modrić, Srna, a i svi ostali su briljirali u toj utakmici i najavili da možemo napraviti velike stvari na ovoj europskoj smotri.
Ipak, Bjelanović upozorava da je napravljen tek jedan mali dio posla.
– Mi smo narod sklon euforiji. Kada pobjeđujemo dižemo u nebesa i ništa osim euopskog naslova nije dobro, a kada gubimo onda smo u potpunoj depresiji. Smatram da treba sačuvati hladne glave i takav ući u ovaj dvoboj s Talijanima. Činjenica je da je motivacija učinila svoje u prvoj utakmici i tu razinu treba zadržati. Imamo iskusnu reprezentaciju unatoč tome što nisu stari, i siguran sam da će izbornik Bilić znati pronaći pravu formulu za uspjeh protiv azzurra.
Gledao je dvoboj Španjolske i Italije u prvom kolu i nije ga iznenadila vrlo dobra igra Talijana.
– Italija je odigrala odličnu utakmicu protiv Španjolske koja je, barem po mom mišljenju, drugi svijet za sve ostale. Čak su bili i bolji od Španjolaca unatoč one dvije prilike Torresa u završnici dvoboja. Izbornika Prandellija izuzetno cijenim i znao sam da će napraviti dobar posao s ovom reprezentacijom. Ne smijemo zaboraviti naglasiti da talijanski nogomet tresu velike afere, ali, čini se, da su ih one uspjele ujediniti u ovome trenutku.
Bjelanović je siguran da će protiv Italije biti puno teže nego protiv Iraca.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU