Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Stotinu djece moći će u Interovu nogometnu akademiju

13.06.2017. 22:00
Stotinu djece moći će u Interovu nogometnu akademiju


Prva nogometna akademija poznatog talijanskog kluba Inter iz Milana održat će se u Zadru, u ŠC Višnjik, od 9. do 18. kolovoza ove godine. Plan i program rada akademije predstavili su na jučerašnjoj konferenciji za medije Mišel Jelenković, Anastazio Bajlo i Vedran Ješe.
– U Dalmaciji i Zadru ima puno talenata, a malo je ovakvih pravih, ozbiljnih kampova. Upravo ovaj, kojeg organizira Inter kao ozbiljan nogometni klub bit će na nivou, kazao je Bajlo.
Kamp će se održati na novouređenom igralištu na Višnjiku i na nekoliko manjih igrališta, a vodit će ga pet Interovih trenera i šest trenera iz Zadra. Kamp je podijeljen u dva termina, od 9. do 13. kolovoza i od 14. do 18. kolovoza.
– Limit je 100 djece u dobi od pet do 17 godina, a interes je velik, rekao je Mišel Jelenković.
Za održavanje Interovog kampa u Zadru uvelike je zaslužan i bivši hrvatski nogometni reprezentativac Dario Šimić putem kojeg su i ostavreni prvi kontakti sa talijanskim klubom i na koncu je ideja došla do realizacije.
Vedran Ješe istaknuo je kako je ovo jedna dobra priča i potencijalna edukacija djece koja se, na ovaj način mogu približiti velikim svjetskim klubovima.
– Treninzi će se odvijati dva puta dnevno, ujutro od devet do 11,30 sati i popodne od 14,30 do 16, 30 sati. Polaznici će u sklopu kampa imati razne radionice, edukacije, kvizove i svatko će dobti službenu opremu talijanskog kluba, kazao je Ješe.
Oni najbolji bit će dodatno nagrađeni od strane FC Inter i organizatora i to, ni manje, ni više, već odlaskom u Interov kamp u Milanu gdje će trenirati s mlađim generacijama talijanskog kluba, a imat će priliku upoznati i igrače prve momčadi Intera. Ukoliko se istaknu, pojedinci će biti na popisu za odlazak u službeni kamp u Milanu.
Kompletan paket za pet dana sudjelovanja u kampu iznosi dvije tisuće kuna po polazniku, a plativo je u dvije rate.