Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Na dnevnom redu i dugovi građana

Autor: Branko Božić

13.07.2010. 22:00
Na dnevnom redu i dugovi građana


Svakako će na dnevnom redu biti i način i modalitet naplate enormno visokih dugovanja građana prema općini u visini od oko 4 milijuna kuna na ime komunalne naknade, odvoza smeća i raznih poreza
U prostorijama Općinske vijećnice na poziv predsjednika Općinskog vijeća Predraga Duševića, sutra 15. srpnja s početkom u 20 sati održat će se ljetna sjednica Općinskog zakonodavnog tijela.
Vijećnici, njih 15, očitovat će se tako o nizu važnih pitanja iz života i razvoja Ražanca i njegovih sedam općinskih mjesta. S posebnom se pozornošću iščekuje izvješće općinskog načelnika o Urbanističkom planu uređenja mjesnog porta u Ražancu, na ime čega će vijećnici, kako je to već uobičajeno, zasigurno postaviti brojna pitanja. Očekuje se da će također “vatreno” biti i aktualni sat. Budući da se u recesijskoj godini općinski proračun dosta oslanja na planiranu prodaju općinskih građevinskih terena, bit će govora i o toj uvijek zanimljivoj temi. Svakako će na dnevnom redu biti i način i modalitetu naplate enormno visokih dugovanja građana prema općini u visini od oko 4 milijuna kuna na ime komunalne naknade, odvoza smeća i raznih poreza. Uvidom u dnevni red dade se zaključiti da će se vijećnici također na ovoj sjednici očitovati o tijeku izrade nove zemljišno-katastarske knjige na području općine Ražanac, o najbezbolnijem načinu priključivanja kućanstava u Jovićima, Radovinu, Jordanima i Stojićima na netom pušteni u rad novoizgrađeni magistralni cjevovod kao i početnim učincima ovogodišnje turističke sezone, koja je iznad svih očekivanja više nego dobro krenula u općinskim turističkim mjestima Ražancu, Rtini, Ljupču, Ljubačkim Stanovima i Jovićima.