Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Za početak sasvim solidno

Autor: Andrija Prović

13.07.2010. 22:00
Za početak sasvim solidno

Foto: Vedran SITNICA



Uz pomoć Grada, Županije i Turističke zajednice, te uz suradnju s TK Split, uspjeli smo našim sugrađanima na odličan način prezentirati triatlon. Sve je prošlo odlično, a istaknuo bih i da je organizacija bila na razini puno većih natjecanja – kazao je Ivan Gobin, predsjednik TK Zadar
Potez od Kolovara do Punte Bajlo u nedjelju je, osim za kupače, bio rezerviran za zadarske premijere dva atraktivna sporta. Dok su na gradskoj plaži svoje vještine demonstrirali rukometaši na pijesku, nedaleko od njih započeo je Prvi zadarski triatlon. Natjecanje zamišljeno kao kombinacija dvije discipline i tri bazična sporta u jutarnjim su satima otvorili rekreativci natječući se u aquatlonu (plivanje i trčanje), dok je glavna utrka čekala 35 sprint triatlonaca.
Od starta u uvali Punta Bajlo natjecatelji su bili suočeni sa 750 metara plivanja, 20 km vožnje bicikla od Arbanasa do Zračne luke Zemunik i natrag, a imena najboljih saznali smo nakon posljednje, dvostruke trkačke dionice (5 km) od Punte Bajlo do Kolovara te natrag prema cilju u Arbanasima.
Nešto više od sat vremena trebalo je Matiji Lukinu iz TK Rudolf Perišin da se okiti naslovom pobjednika Prvog zadarskog triatlona, a preostala dva mjesta na postolju zauzeli su Marin Koceić i Miro Bebić (oba TK Split).
S 20 minuta zaostatka u odnosu na pobjednika ciljem je prošao najbolji među zadarskim predstavnicima, rekreativac Ivan Ražov. Boje zadarskog triatlon kluba branio je Hrvoje ostojić koji je u ukupnom poretku zauzeo 25. mjesto.
Velik broj rekreativaca i mlađih zaljubljenika u bazične sportove okušalo se u aquatlonu u kojem je najbolje vrijeme imao Ivan Vučemilović, dok je Zadranin Karlo Petani nakon 200 metara plivanja i 800 m trčanja zaradio srebrnu medalju.
Netom po dodjeli nagrada prvoplasiranima, Ivan Gobin, predsjednik TK Zadar i najzaslužniji za organizaciju natjecanja, nije krio zadovoljstvo ostvarenim:
– Uz pomoć Grada, Županije i Turističke zajednice, te uz suradnju s TK Split, uspjeli smo našim sugrađanima na odličan način prezentirati triatlon. Sve je prošlo odlično, a istaknuo bih i da je organizacija bila na razini puno većih natjecanja. Ovim putem zahvalio bih se i brojnim sponzorima bez čije pomoći ne bismo uspjeli – podvukao je Gobin. Fotografije s ove utrke dovoljno govore koliko su truda i želje uložili ovi sportaši. Zato smo se odlučili objaviti ih što više.
 


Poredak u sprint triatlonu


1. Matija Lukina (TK Rudolf Perišin), 2. Marin Koceić (TK Split), 3. Mijo Bebić (TK Split), 4. Ante Pešec (TK Rudolf Perišin), 5. Krešimir Tijardović (TK Split)… 21. Ivan Ražov (rektreativac, Zadar), 25. Hrvoje Ostojić (TK Zadar).