Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Socijalni radnici pozvali na zaštitu djece obitelji Božić

13.07.2016. 22:00
Socijalni radnici pozvali na zaštitu djece obitelji Božić


Potaknuti ponovnim tendencioznim medijskim napisima i komentarima na društvenim mrežama  vezanim uz postupanje Centra za socijalnu skrb Zadar  u slučaju smještaja maloljetne djece Božić u ustanovu socijalne skrbi iz Hrvatske udruge socijalnih radnika obratili su se priopćenjem u kojem pozivaju sve  zainteresirane  dionike da se u javnim osvrtima na konkretan slučaj suzdrže od  govora mržnje, uvreda i  prijetnji  socijalnim radnicima i drugim stručnjacima koji su temeljem  javnih ovlasti dužni štititi prava i dobrobit maloljetne djece.
“Podržavamo svako objektivno i točno informiranje  javnosti o radu  sustava socijalne skrbi i drugih javnih službi. Međutim, oštro se protivimo svakoj medijskoj zlouporabi maloljetne djece i drugih posebno osjetljivih skupina radi stjecanja profita ili nekih drugih osobnih interesa pojedinih predstavnika medija. Ovim putem, pozivamo Ministarstvo socijalne politike i mladih da žurno informira javnost o relevantnim činjenicama vezanim uz konkretan slučaj i na taj način zaustavi daljnje  uznemiravanje građana, osobito korisnika prava iz sustava socijalne skrbi i daljnje napade na struku,” navodi se u pripćenju kojeg potpisuje predsjednica HUSR-a, Štefica Karačić, dipl. soc.radnica.
 Ministarstvo socijalne politike i mladih kao nositelja sustava socijalne  skrbi u Republici Hrvatskoj iz HUSR-a pozivaju i  da poduzme potrebne  mjere  zaštite prava i digniteta  socijalnih radnika  i  drugih stručnjaka u  ovoj djelatnosti. To prije svega podrazumijeva  osiguranje potrebnih uvjeta za neovisno profesionalno djelovanje bez  pritisaka na stručnjake i  smanjenje nepovjerenja javnosti kao i  nositelja djelatnosti prema stručnoj praksi.