Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Večeras nastupaju Nela Šarić i Vjekoslav Babić

13.07.2016. 22:00
Večeras nastupaju Nela Šarić i Vjekoslav Babić


Na festivalu Zadar classic open air večeras nastupa dvoje uglednih glazbenika – sopranistica Nela Šarić i pijanist Vjekoslav Babić.  Oboje su već sudjelovali na ovom festivalu kojega organizira Lions klub Zadar s namjerom prikupljanja sredstava za uređenje koncertne dvorane u Kneževoj palači. Kao i svi koncerti Zadar classic open aira i ovaj se održava na Trgu Petra Zoranića s početkom u 21 sat.
Nela Šarić je na festivalu od njegovih početaka, od 2013. godine, a Zadrani uvijek s velikom zanimanjem prate njene nastupe. Rođena Zadranka, studij solo pjevanja završila je u klasi prof. Cynthije Hansell-Bakić, a prije četiri godine je na Muzičkoj akademiji i magistrirala. Tijekom studija i nakon njega stjecala je bogato solističko iskustvo, pjevala u Hrvatskoj i inozemstvu, uz različite zborove i orkestre te ugledne pjevače. Vokalnu je tehniku usavršavala na seminarima priznatih svjetskih umjetnika, surađivala s poznatim dirigentima i redateljima, sudjelovala u projektima profesionalnih i amaterskih zborova te snimila nosač zvuka s djelima skladatelja barokne glazbe, koji su u 19. stoljeću djelovali u Zadru. Pjevala je ili još uvijek pjeva u klapama, kvartetu duhovne i filmske glazbe Mystique i Trio Anime. Lani je pjevala ulogu Musette u Puccinijevoj operi La Boheme u Španjolskoj, a ove je godine bila jedina hrvatska finalistica na Međunarodnom pjevačkom natjecanju Zinka Milanov u Rijeci. Često sudjeluje u radu žirija na raznim glazbenim festivalima, a od ove je godine umjetnička voditeljica klape Kožino.
Vjekoslav Babić je na Muzičkoj akademiji studirao glasovir u klasi prof. Pavice Gvozdić, dirigiranje u klasi prof. Vjekoslava Šuteja.
I prilikom ovoga koncerta od gledatelja će se prikupljati dobrovoljni prilozi, koji bi trebali pomoći da iz koncertne dvorane u Kneževoj palači što prije ponovno poteče glazba.