Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Budemo li kompletni, bit ćemo među prvih pet

13.08.2010. 22:00
Budemo li kompletni, bit ćemo među prvih pet


Za tri tjedna počinje Prva HRL, natjecanje u koje rukometaši Zadra ove godine ulaze neopterećeni rezultatskim imperativom. Cilj je, kažu, ostvariti što bolji plasman i afirmirati mlade igrače. Pripreme “plavih” trenutačno su u punom zamahu, u Mocirama se radi kao da će se opet u pohod na Premijer ligu, a gotovo svi iskusniji igrači dali su suglasnost za nastupanje unatoč lošoj financijskoj situaciji… Dakle, kao slovo na papiru, stanje u klubu i nije tako sivo. Zadar opet ima jaku momčad te se uoči početka nove sezone ne bi trebao pribojavati. Međutim, novi trener Igor Nikolić ovih dana ima razloga za glavobolju: pristanak većine prošlogodišnjih prvotimaca bio je najčešće samo deklarativan, dok se na pripremama “ukažu” jednom ili maksimalno dva puta tjedno. Treninzi se tako svode na uigravanje mladića iz omladinskog pogona i tek pokojeg igrača iz planirane prve sedmorice. Manju skupinu koja ne propušta niti jedan trening predvodi Nino Jerak.
– Obećao sam treneru da ću pomoći, a to uključuje i odrađivanje priprema. Žao mi je što još uvijek nismo kompletni, no svjestan sam da većina mojih suigrača mora raditi i da im je ponekad teško uskladiti sve obveze – kaže Jerak. Prema svemu sudeći, slično brojčano stanje Zadrani mogu očekivati sve do rujna kada najčešće završavaju sezonski poslovi.
– Vjerujem da ćemo do tada svi biti na okupu, no istovremeno se i pribojavam da nećemo dovoljno spremni ući u sezonu. U prva četiri kola očekuju nas tri gostovanja, a zaredamo li s porazima, kasnije će biti teško – mišljenja je jedan od najiskusnijih rukometaša iz Mocira. Ipak, Jerak će podvući:
– Pojave li se na vrijeme svi igrači koji su obećali doći, Zadar bi bez većih problema mogao biti među prvih pet. O osiguranju opstanka da i ne govorimo.