Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Studenti najbrži u slanju SMS-ova

Autor: Irena Jurjević

13.09.2008. 22:00
Studenti najbrži u slanju SMS-ova

Foto: Irena JURJEVIĆ



Pobjednik zadarskog SMS obračuna koji se održao na Obali kneza Branimira  20-godišnji je student iz Varaždina Kristijan Karaula. Kristijan je zadanu poruku otipkao za jednu minutu i dvadeset sekundi, čime je ujedno postao i najbrži u Hrvatskoj. Makar za sada, jer se natjecanje nastavlja i dalje turnejom po drugim hrvatskim gradovima. No, kada se uzme u obzir da je pobjednica prvog natjecanja u Zagrebu zadarska studentica Antonija Krajina, slobodno se može zaključiti kako su studenti poprilično spretni s prstima kada je u pitanju slanje poruka.
Kako doznajemo, Kristijan se prije obračuna pripremao tako da je poslao desetak poruka, no posebne pripreme mu baš i nisu potrebne budući da šalje i do nevjerojatnih sto poruka dnevno. Kao pobjednik regionalnog natjecanja Krstijan Karaula dobiva 10 tisuća kuna besplatnih poziva te mobitel Sony Ericcson, a očekuje ga i veliko finale SMS Obračuna u Zagrebu gdje će biti odabran nacionalni prvak.
Pobjednik SMS Obračuna 2008, naravno, bit će osoba koja će uspjeti napisati službenu poruku SMS Obračuna 2008 u najkraćem vremenu, a brzina će biti nagrađena i bogatom nagradom u obliku 40 000 kn (20.000 kn u gotovini + 20.000 kn besplatnih poziva), ali i putovanjem za 2 osobe u Stockholm u Švedskoj te sudjelovanjem u međunardnom SMS natjecanju, uz tri noćenja u hotelu.
SMS Obračun 2008 je inače prvo nacionalno prvenstvo u brzom pisanju SMS poruka. Naime, Hrvati svakoga dana pošalju više poruka nego korisnici u mnogim drugim europskim zemljama. SMS je stoga vrlo važan način komunikacije za mnoge, a naročito za mlade jer je dijelom njihovog životnog stila te svojevrsna navika.  SMS obračun nastavlja se i dalje, a sljedeća stanica je Split.