Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Uvertira za Zaprešić

Autor: Viktor Bogut

13.09.2009. 22:00
Uvertira za Zaprešić


Zadrani u drugom kolu gostuju kod momčadi Zaprešića, najvećeg konkurenta za titulu
Nije bilo tako lako kako se čini – kazao je trener kuglača Zadra Šime Mijolović, nakon što je njegova momčad u subotu na otvaranju prvenstva u Mocirama svladala splitski Poštar. U konačnici je rezultat bio 7:1 za Zadar, no po riječima zadarskog stratega, Splićani su pružili solidan otpor.
– Nakon prve izmjene bilo je 1:1, a nakon toga tijesne utakmice otišle su na našu stranu. Hrabri solidan nastup mojih igrača već u prvoj utakmici, koja sama po sebe nosi dodatan stres. Najvažnije je da smo pobijedili i da odemo u Zaprešić s dva boda.
Ždrijeb vam je donio dvoboj u Zaprešiću već u drugom kolu. Domaćin je pojačan s vašim bivšim igračem Damirom Fučkarom, a pobjeda u prvom kolu u Osijeku protiv Kandit Premijera potvrdila je da se radi o momčadi koja je vrlo opasna.
– Zaprešić je vjerojatno naš najveći konkurent za titulu. Oni su već imali u prošlim sezonama kompaktnu i jaku momčad, no nedostajao im je baš igrač poput Fučkara, koji im je donio dodatnu stabilnost. Radi se o igraču koji, i ako lošije krene u susret, zna izvući pobjedu. S njim je i ostatak momčadi donio stabilnost.
Pobjeda bi dala dodatna krila vašoj momčadi pred nastup na Svjetskom Kupu.
– Sigurno da bi bilo lijepo pobijediti. Mi ćemo od prve minute krenuti žestoko, koncentrirano i pokušati i na taktičkoj razini iznenaditi domaćina. Imamo snage da dobijemo. Ipak, prvenstvo se dobiva na malim utakmicama. Ovakvi derbiji su uvijek otvoreni. Ovise o trenutačnoj inspiraciji igrača, no sezona je duga i sigurno se neće odlučivati u subotu.
U odnosu na prošlu sezonu, kada ste mečeve obično otvarali s Ukalovićem i Bogdanovićem, ovaj put je prvi par bio Baljak i Milanović, a ova dvojica su prebačena iza.
– Mi tražimo taktički model koji će nam najbolje odgovarati. Želimo naći igrača koji će nadoknaditi odlazak Fučkara koji se odlično snalazio u tom posljednjem paru kada se odlučivala utakmica. Probali smo to sad s Bogdanovićem, koji je odlično odigrao i prva dva seta, nakon što smo ga zamijenili s Marinovićem, srušio 339 drva.