Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Pjesme sa zadarskog festivala trajat će bar deset godina

13.09.2010. 22:00
Pjesme sa zadarskog festivala trajat će bar deset godina


Zadarski festival zabavne glazbe koji će se održati početkom jedanaestog mjeseca u dvorani Krešimira Ćosića okupiti će renomirane hrvatske izvođače, a svota do koje su se popeli organizacijski troškovi došla je do brojke od sedam znamenaka, otkrio je novinarima organizator festivala Damir Bucić na konferenciji održanoj u utorak u Arsenalu.
– Odaziv je festivalu je bio odličan. Imamo, primjerice, pjesmu klape Kampanel koja bi mogla trajati barem deset godina, poput pojedinih pjesama od Mladena Grdovića ili Bepa Matešića. Imamo jako dobar odaziv iz Croatia Recordasa i Hit Recordsa tako da će biti dvanaestak renomiranih imena iz tih kuća. Od poznatih hrvatskih pjevača svoje prijave na natječaj poslali su Dražen Zečić, Jasmin Stavros, Mladen Grdović, Vinko Coce, a od zadarskih pjevača tu su još i Bepo Matešić i Duško Lokin. Također, prijavili su se i Magazin, Baruni te Zlatko Pejaković, kazao je Bucić, dodajući kako je sveukupno pristiglo više od sedamdeset prijava, no do zaključenja natječaja očekuje se toliko. Kompletna lista natjecatelja biti će gotova kroz sedam do deset dana.
Sveukupno projekt će koštati oko milijun kuna, a sponzori i pokrovitelji znati će se naknadno:
– Što se tiče financiranja, trenutno dovršavamo listu pokrovitelja, a očekujemo i pomoć Grada i Županije. Također, imat ćemo i kotizacije za izvođače, te uz očekivanu punu dvoranu, mislim da ćemo na kraju biti na nuli. Kotizacija za izvođače iznositi će od pet do sedam tisuća kuna, a cijena ulaznice će biti, kaže, najminimalnija. Neće prelaziti pedeset kuna, ukoliko nas troškovi na to ne prisile, pojasnio je Bucić.
Prva večer festivala biti će sastavljena od pjesama dalmatinskog i klapskog izričaja, dok će na drugoj večeri biti prezentirana zabavna i pop glazba. I prvu i drugu večer održati će se po jedan koncert:
-Za prvu večer koncert neka ostane iznenađenje. Drugu večer kada će biti proglašenje i pobjednika, nastupiti će Milo Hrnić. Također, ići će i direktan TV prijenos, a računamo na HRT, no tu smo još u fazi pregovora, kazao je Bucić. U dogovoru s HRT-om birati će se i voditelji festivala, no kada bi to bila organizatorska odluka, zadarski festival vodile bi Nikolina Pišek i Vlatka Pokos, ‘pojačane’ i s jednim zadarskim voditeljem. Inače, cjelokupni program trajati će od osam sati navečer pa do ponoći, a od nagrada dijeliti će se tri nagrade žirija, kao i tri nagrade publike.
-Ipak, gledajući vas u ovolikom broju, ne bi bilo loše imati i nagradu medija putem koje bi i vi odabrali svog favorita, kazao je Bucić. Ovo je inače prvi projekt njegove agencije Amor, a on se nada da neće biti i posljednji. Karte za koncert moći će se nabaviti u agenciji Aquarius blizu mosta, te u caffe baru Maraschino.