Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Davoru Dell’orcu kazna umanjena sa sedam na pet godina zatvora

13.09.2011. 22:00
Davoru Dell’orcu kazna umanjena sa sedam na pet godina zatvora


Vrhovni ga je sud sada osudio za tzv. obično silovanje, dok mu je za kazneno djelo sprečavanje dokazivanja zatvorska kazna od godine i dva mjeseca ostala ista, pa je tako pravomoćno osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od pet godina


Nakon što je u ožujku lani na Županijskom sudu u Zadru osuđen na sedam godina zatvora zbog silovanja na osobito ponižavajući način i kaznenog djela  sprečavanje dokazivanja, poznatom Zadraninu Davoru Dell’orcu (56), bivšem voditelju restorana Maestral Tankerkomercove marine i jednom od suvlasnika tvrtke Spinaker tours d.o.o., Vrhovni je sud umanjio kaznu zatvora za dvije godine.
Naime, suci Vrhovnog suda djelomično su prihvatili žalbu njegovih odvjetnika Smiljana Bakočevića i Andreja Korljana te su mu umanjili kaznu osudivši ga za tzv. obično silovanje, dok mu je za kazneno djelo sprečavanje dokazivanja zatvorska kazna od godine i dva mjeseca ostala ista te je tako sada pravomoćno osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od pet godina.
U to mu je uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru Okružnog zatvora u Puli od godinu i pol dana.
Dell’orco je, podsjećamo, osuđen jer je silovao 24-godišnju Zadranku, inače svoju tajnicu s kojom je godinu dana bio u ljubavnoj, izvanbračnoj vezi.
Razlog leži u činjenici da je djevojka htjela prekinuti s njim jer je započela novu, ljubavnu vezu, a on se s tim nikako nije želio pomiriti.
 I dok je trajalo tajno suđenje na Županijskom sudu u Zadru, Dell’orco koji se branio sa slobode, jer je u pritvoru proveo tek nekoliko dana dok nisu ispitani svi svjedoci, susreo je svoju žrtvu i kako bi ju spriječio da svjedoči na sudu, najprije joj je rekao kako bi joj bilo pametno da ga nazove, a zatim i zaprijetio.
– Ako ja završim u zatvoru, ubit ću te. Ubit ću ti mater, ćaću i dečka – poručio joj je tada Dell’orco.