Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Osam siromašnih obitelji darovano knjigama

13.09.2011. 22:00
Osam siromašnih obitelji darovano knjigama


Supruga mi je preminula prije dvije i pol godine kad nam je najmlađi sin imao samo pet mjeseci. Bio sam hrvatski branitelj od 1991. do 1997. godine i nisam tražio mirovinu, nego sam radio sve do dana kad mi je žena umrla, a onda sam morao ostati doma s djecom, kaže Jozef


U okviru akcije “100.000 kuna za 100 obitelji” Tisak media je posredstvom Caritasa donirala poklon-bonove u vrijednosti od 1.000 kuna socijalno ugroženim obiteljima. U okviru te akcije odabrano je i osam obitelji sa zadarskog područja kojima su predstavnici Tisak medije i Caritasa Zadarske nadbiskupije danas u zadarskoj poslovnici Tisak medije u Supernovoj uručili bonove.
– Počinje školska godina i to iziskuje velik angažman. Jako nam je drago što možemo pomoći onim obiteljima kojima je to najpotrebnije, posebno obiteljima s više djece. Zahvaljujemo Caritasu na angažmanu, ali i našim kupcima koji su prepoznali ovu akciju i ukazali nam povjerenje, kazao je Tomislav Tabak, direktor zadarske poslovnice Tisak medije.
Kako je rekao don Ivica Jurišić, ravnatelj Caritasa Zadarske nadbiskupije, u njihovim programima je ukupno 130 potrebitih obitelji.
– Zasad smo za školu opremili djecu iz tridesetak obitelji s kupnjom đačkih pokaza, školskog pribora, udžbenika… Zahvaljujemo i Tisak mediji na pomoći još pet obitelji s područja Caritasa Zadarske nadbiskupije i tri s područja Gračaca, što spada pod područje Caritasa Biskupije Gospić, rekao je Jurišić.
Mirjana Tadić, voditeljica socijalne službe u zadarskom Caritasu, don Ivica Jurišić i Tomislav Tabak uručili su obiteljima bonove. Jako su zadovoljni i zahvalni, ali, kako je rekla nezaposlena majka četvero djece, to im je kap u moru.
– Svaka pomoć nam dobro dođe i bolje išta nego ništa. Ali imamo četvero djece, ja sam nezaposlena, u podstanarima… Dobijemo dječje doplatke, ali sve je to premalo, rekla je.
Pomoć je itekako potrebna i Dušiju Jozefu, samohranom ocu troje djece s kojima živi u Pridrazi.
– Supruga mi je preminula prije dvije i pol godine kad nam je najmlađi sin imao samo pet mjeseci. Bio sam hrvatski branitelj od 1991. do 1997. godine i nisam tražio mirovinu, nego sam radio sve do dana kad mi je žena umrla. Morao sam ostati doma s djecom. Imam još kćer i sina, tinejdžere. Inače sam iz Albanije, a supruga iz Pridrage. Pomoć od Tisak medije i Caritasa puno nam znači, rekao je Jozef, dodavši da je najvažnije da su djeca zdrava i da imaju kruha.