Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Prokišnjava krov dvorane na Višnjiku

13.09.2011. 22:00
Prokišnjava krov dvorane na Višnjiku


Grad Zadar objavio je natječaj za obnovu dijela ravnog krova velike dvorane ŠRC Višnjik i Veslačkog doma. No kako su nas obavjestili u Gradu Zadru koji gospodari ovim objektima, ovih dana je poništen natječaj jer jedini natjecatelj nije odgovarao uvjetima.
Dvorana na Višnjiku je sagrađena još kasnih 70-ih prošlog stoljeća pod okriljem tadašnje vojarne JNA Ante Banina. Međutim, sanacija krova obavljena je prije dvije godine, ali je u međuvremenu došlo do puknuća i prokišnjavanja djela krovišta u samom uglu dvorane pa je bilo nužno mijenjati i oluke. Veslački dom izgrađen je ranih 80-tih kao ponajbolji objekt veslačkog sporta u bivšoj državi. Uprava kluba dala je zahtjev za sanacijom zbog puknuća na spojevima ravnog krova.
–   Radi se o problemima koji su krakteristični za ravne krovove. Iako oba zahvata spadaju pod redovito održavanje, Grad Zadar je morao, prema Zakonu o javnoj nabavi, objaviti natječaj na kojeg se nažalost javila samo jedna tvrtka koja nije zadovoljavala uvjete, rekla nam je pomoćnica pročelnika za sport i kulturu Snježana Jurinić.