Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Olimpijska baklja na Višnjiku

13.09.2013. 22:00
Olimpijska baklja na Višnjiku


Likovne radionice, kreativne radionice, čitanja najboljih literarnih radova, natjecanja i demonstracije sportova – sve to moglo se jučer vidjeti na Višnjiku, a ponegdje i iskušati u sklopu Olimpijskog dana Privatne osnovne škole Nova koji je zbog vremenskih uvjeta pomaknut na jučerašnji termin.
Cijeli program nakon svrstavanja u vrste započeo je paljenjem olimpijske baklje ispred škole koju je ove godine zapalio Roko Stuletti, učenik osmog razreda. Brojne okupljene pozdravile su ravnateljica Dolores Mufa, kao i zadarske olimpijke Romana Župan i Enia Ninčević. Enia Ninčević osvrnula se pak na snagu zajedništva u sportu, a ravnateljica Dolores Mufa na važnost sudjelovanja.
Niži razredi na radionicama su slikali motive vezane uz olimpijske igre u raznim tehnikama, a radovi su jučer bili izloženi u hodniku škole. Učenici eko-sekcije izradili su vijence od maslinovih grančica za pobjednike natjecanja.
Na literarnoj radionici učenici su se okušali u literarnom iskazivanju svog doživljaja sporta. Radovi na temu svog doživljaja sporta učenika literarne sekcije čitani su pak na otvorenju olimpijade, a u programu su sudjelovali i učenici likovno-kiparske sekcije koji su izrađivali skulpture od kaširanog papira na temu olimpijskih sportova. Osim učeničkih natjecanja u različitim disciplinama, skoku u dalj, bacanju medicinke, trčanju na duge i kratke staze, sportskom duhu aktivno su se odazvale i profesorice škole koje su se natjecale u trčanju na 60 metara. Također, održana je i prezentacija olimpijskog sporta badmintona.