Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Perić i Lončar ne zanima izvršna vlast

13.09.2016. 22:00
Perić i Lončar ne zanima izvršna vlast


Grozdana Perić, dugogodišnja pročelnica UO za financije Grada Zadra, na netom završenim izborima osvojila je dovoljan broj glasova birača i kao druga na listi HDZ-a u IX. jedinici odlazi u saborske klupe. Do kraja tekuće godine, kazala je Perić, ostaje na svom radnom mjestu, a nakon toga će, u dogovoru sa gradonačelnikom, predati svoju dužnost nekom od zamjenika ili pomoćnika.
– Do kraja godine završit ću s proračunom za ovu i pripremiti proračun za 2017. godinu. Netko drugi će biti imenovan v.d.-om do raspisivanja natječaja i izbora novog pročelnika.
A na pitanje vidi li se u izvršnoj vlasti, na čelu nekog od ministarstava ili na mjestu zamjenice ministra, Perić je odlučno kazala – ne.
– Nemam afiniteta prema izvršnoj vlasti. Stranka će ljude za te pozicije odrediti prema iskustvu, stručnosti, znanju. U Gradu Zadru sam dugo u izvršnoj vlasti i mislim kako, s obzirom na svoje dugogodišnje iskustvo, kao zastupnica mogu puno dati, obrazložila je uskoro bivša gradska pročelnica za financije i buduća saborska zastupnica.
Na Markov trg kao osmi na listi HDZ-a, uskoro će se odseliti i načelnik Poličnika Davor Lončar. Ni Lončar se kao ni Perić ne vidi u izvršnoj vlasti nove hrvatske Vlade. Za njega je, tvrdi, rad u odborima daleko važniji, a i kao saborski zastupnik zalagat će se za važne projekte koje jamče gospodarski razvitak.