Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Protiv Kandita vratiti “jedinicu”

Autor: Viktor Bogut

13.10.2008. 22:00
Protiv Kandita vratiti “jedinicu”


Pred zadnji krug i posljednja dva dvoboja bilo je 2:2, a mi smo imali 38 drva viška, što je dobar rezultat. Onda je nastao kratki spoj – objašnjava Mijolović
Poraz nije bio očekivan, ali teško je reći da je bio i potpuno neočekivan – kazao je nakon što je njegova momčad doživjela prvi poraz u ligi, trener kuglača Zadra Šime Mijolović. Zadar je u subotu poražen u gostima od riječkog Kandit Premijera i radi toga, barem nakratko, izgubio prvo mjesto na ljestvici.
– Mi smo bili svjesni snage riječke momčadi. Iako imaju šest odličnih igrača, našli su se u velikoj krizi s dva uzastopna poraza. Nikako nisu željeli izgubiti od nas, jer bi u tom slučaju potpuno potonuli. Zaista su digli svoju igru, snažno su zapeli i imali su strašno veliku želju da nas dobiju. Navukli su prosjek od 613 drva i mi im u toj utakmici jednostavno nismo mogli parirati, iako smo bacali preko 600. No, to nije bilo dovoljno, niti je to prosjek koji nas zadovoljava.
Unatoč tomu što je Zadar izgubio sa 6:2, rezultat se lomio do posljednjih trenutaka, a na kraju je Zadranima i nedostajalo malo sreće.
– Pred zadnji krug i posljednja dva dvoboja bilo je 2:2, a mi smo imali 38 drva viška, što je dobar rezultat. No, onda nastaje kratki spoj. Očekivali smo više od Damira Fučkara, kojeg jednostavno nije išlo. Trudio se, ali imao je takav dan. Oni su okrenuli rezultat. Dobili ta dva dvoboja i prestigli nas u srušenim drvima.
Koliku je ulogu imao umor budući da ste samo nekoliko dana prije sudjelovali na Svjetskom kupu?
– Nikako se ne želim vaditi na to. Umor je odigrao svoje i sigurno da bi bilo bolje za nas da smo nakon Svjetskog kupa imali domaću utakmicu, a ne tako jakog protivnika na strani. No, pobjeda Adrianeona je potpuno zaslužena. Bili su bolji. Nakon prospavane noći i analize utakmice, pronašli smo pogreške i sada imamo tjedan dana da ih ispravimo. Napravili smo ono što inače ne radimo. Nismo ušli maksimalno u utakmicu i to nam se osvetilo. Siguran sam da ćemo do idućeg kola ispraviti taj nedostatak.
Iduće kolo donosi veliki derbi, dvoboj prvoplasirane i drugoplasirane momčadi prvenstva. U goste vam dolazi neporaženi Kandit Premijer, koji u ovom trenutku vodi.
– Nastojat ćemo iskoristiti priliku da pobijedimo Kandita i da se vratimo na vrh. Imamo snage za to. Mora se napomenuti da su Osječani imali nešto lakši raspored od nas i da su se u posljednjem kolu za dlaku izvukli. U svakom slučaju, bit će to zanimljiv dvoboj.


  PROTIV KANDITA U SPLITU


Iako su iz kluba najavljivali da će kuglana u Mocirama biti spremna do subote te da će Zadrani (doslovno) na svom terenu dočekati Kandit Premijer, derbi dosadašnjeg dijela prvenstva ipak će se odigrati u Splitu.
– Staze na carinu stižu u petak, tako da se cijela montaža neće stići obaviti do subote. Dvoboj protiv osječke momčadi ipak ćemo odraditi u Splitu, a iduću domaću utakmicu bismo napokon trebali igrati u Mocirama – kaže Mijolović.




  BULKA ISPRED ZADRANA


Nakon dugo vremena na čelu izbora na najboljeg igrača lige nisu Zadrani. Poveo je Matko Bulka, igrač Kandit Premijera, trenutačno vodeće momčadi lige. Bulka u ovom trenutku ima prosjek od 638,83 srušena drva. Sljede ga Zadrani Branislav Bogdanović sa 637,50 i Luka Ukalović sa 635,17 rušenih čunjeva. Među prvom desetoricom još se nalazi i Primož Pintarič koji u prosjeku ruši 631,50 drva. On je šesti. Deseti je Damir Fučkar s 621,90 drva.