Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Heroin je stizao autobusom iz Osijeka

Autor: Minja Gugić

13.10.2009. 22:00
Heroin je stizao autobusom iz Osijeka


Optuženi Miletić je u svojoj obrani rekao kako “policija kad dođe do vas tjera vas da govorite svašta”. Meni su rekli: “Imenuj bilo koga, pa će tebe pustiti” – rekao je Miletić


Međusobnim optuživanjem jučer je na Županijskom sudu u Zadru pred Sudskim vijećem kojim predsjeda Boris Babić okončano suđenje protiv Marija Miletića (24), Nevena Šajkića (23), Hrvoja Sumraka (26), Marine Vujnovac (27) i Mira Dukića (37)koji se terete zbog posjeda i “dilanja” heroina i marihuane, a brane se sa slobode.
Većina njih jučer je u svojoj obrani dala različite iskaze od onih koji su dali istražnom sucu Županijskog suda u Zadru nakon uhićenja, tvrdeći kako su onda lagali.
Tako je Miletić u svojoj obrani rekao kako poznaje Hrvoja Sumraka i njegovu djevojku Marinu Vujnovac. Rekao je kako je sa Sumrakom komunicirao preko optuženog Šajkića koji bi išao u njihov stan i donosio mu drogu, a onda bi mu on platio.
– Želim naglasiti da nikada drogu nisam prodavao, kupovao sam je za svoje potrebe. Nemam nikakve veze s onim za što me se tereti. Mene troje optuženika terete upravo zbog toga da bi kaznenu odgovornost skunuli sa sebe. Policajci kad dođu do vas tjeraju vas da govorite svašta. Meni su rekli: “Imenuj bilo koga, pa će tebe pustiti”.. Novac za drogu uvijek sam zarađivao, ne kradem i ne “dilam” – rekao jemeđu ostalim u svoju obranu Miletić.
Istina unatoč prijetnjama
Neven Šajkić je svoj iskaz počeo teatralno rekavši “časnom sudu” kako unatoč prijetnjama koje je dobijao preko telefona “da pazi što govori na sudu”, odlučio govoriti istinu.
– Sumraka i Marinu poznajem od prije dvije godine kad smo živjeli u istom kvartu, na Bilom brigu. Jesam ovisnik o heroinu, ali ga nikad nisam “dilao”. Žao mi je što odmah nisam rekao istinu. U policiji sam štitio svoju “vezu” od koje sam kupovao heroin. Moja veze je bio Sumrak. Meni je policija rekla kako su im Miletić i Dukić rekli da sam ja prodavao drogu, a ne Sumrak. Tada sam pomislio da oni štite svoj “izvor”. Kad su se Sumrak i Marina preselili u moj kvart na Stanove svakodnevno sam od Sumraka počeo kupovati heroin, a kad njega ne bi bilo kući prodala bi mi Marina.
Tog 9. prosinca lani tražio sam ih kod kuće, ali nitko mi nije otvarao vrata što mi je bilo čudno jer je netko uvijek bio doma. Našao sam ih navečer i onda su mi rekli kako im taj dan policija pretresla kuću, ali da nisu našli ništa jer je heroin bio vani – prepričavao je Šajkić naglasivši kako mu je Sumrak rekao da ih je poslao Miletić, pa da ga je zato teretio.
– Sumrak mi je rekao da neću imati problema s policijom, ali ako me potraže da kažem da je to sve Miletićevo. Sutradan su me uhitili. Trenutačno sam na metadonskoj terapiji. Sumrak mi je jednom napomenuo da je droga stizala autobusom iz Osijeka- završio je Šajkić.
Preselili iz Osijeka radi boljeg života
Hrvoje Sumrak je rekao kako su se Marina i on prije tri godine preselili iz Slavonije u Zadar radi boljeg života.
– Na Bilom brigu sam upoznao Šajkića i Miletića, a sa Šajkićem sam se počeo družiti. Donosio je filomove koje smo “pržili” u moj stan, ali je donosio i heroin i to nikad ispod pet grama. Sve je ostavljao kod mene. Stvari koje je policija našla kod mene, sve je Šajkićevo. I pištolj i vage i bonovi za mobitele, mikseta za DJ-a. To su stvari koje su mu dali ljudi koji nisu mogli platiti drogu novcem.
U policiji sam teretio Miletića, ali je istina da je to sve Šajkićevo. Kad sam izašao iz policije obavijestio sam Šajkića da sam ga “pokrio” i teretio Miletića- zaključio je Sumrak.
Oboje ovisnici
Njegova djevojka Marina Vujnovac u potpunosti je potvrdila njegovu “priču”-
– Trenutačno sam na metadonskoj terapiji i ne osjećam se ovisnicom. Sve stvari nađene u našem stanu pripadaju Nevenu Šajkiću. Što se tiče marihuane, ona pripada Šajkićevom bratu. On ju je donio u naš stan kako ne bi “propala” jer mu brat treba u zatvor – rekla je Vujnovac.
Miro Dukić je samo kratko napomenuo kako je trenutčano na terapiji subotexom te kako je istina jedino da je s Marijom Miletićom znao ići u nabavu heroina. Naglasio je kako nikada nikome u životu nije prodao drogu te da je sve što je Šajkić rekao ranije, tijekom istrage- neistina.
Suđenje se nastavlja početkom studenog završnim govorima obrane i optužbe.