Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Ava Karabatić iznijela svoju obranu

13.10.2010. 22:00
Ava Karabatić iznijela svoju obranu


Sljedeća je rasprava zakazana za mjesec studeni kada se će se ispitati još dvoje svjedoka, a onda slijede završni govori obrane i optužbe te izricanje nepravomoćne presude. I ovaj put više informacija o tijeku suđenja i detaljima svjedočenja Ave Karabatić bilo je nemoguće doznati zbog tajnosti postupka


Ava Karabatić široj javnosti poznata kao manekenka, bivša “farmerica” i kako sama često voli naglašavati, uspješna studentica talijanistike, jučer je na Općinskom sudu u Zadru iznijela svoju obranu u tajnom sudskom procesu koji se vodio protiv nje, njezine majke Sanje i zaručnika Špire Miličića zbog iznude poznatog zadarskog sveučilišnog profesora Živka Nižića koji joj je predavao na talijanskoj katedri.
Sljedeća je rasprava zakazana za kraj mjeseca studenog kada će se saslušati i ispitati još dvoje svjedoka, a onda se očekuju završni govori obrane i optužbe te vjerojatno potom, vrlo skoro i izricanje nepravomoćne presude. I ovaj put, više informacija o tijeku suđenja i detaljima svjedočenja Ave Karabatić bilo je nemoguće doznati zbog tajnosti postupka, a inače, vrlo susretljiva i otvorena prema novinarima, Ava Karabatić nije željela, a ni smjela davati nikakve izjave novinarima, no ipak, je pri izlasku iz zgrade suda kratko komentirala kako osjeća olakšanje, ali da će upotpunosti odahnuti tek kada sve bude gotovo. Naime, možda bi Ava rekla novinarima i nešto više, ali je postala oprezna nakon što je prof. Nižić protiv nje podnio kaznenu prijavu smatrajući da je upravo svojim izjavama i razgovorima s novinarima, narušila tajnost postupka. Osim toga prof. Nižić je protiv Karabatićeve podnio i privatnu tužbu jer ga je navodno nakon jedne od održanih rasprava ispred zgrade suda pred novinarima nazvala – monstrumom.
Afera “Karabatić – Nižić” izbila je na površinu prije godinu dana nakon što ih je profesor Nižić prijavio i Špiru navukao u policijsku klopku na Autobusnom kolodvoru u Zadru gdje mu je izručio označene novčanice.
Na samom početku suđenja, nakon čitanja optužnice, troje okrivljenika se pred Sudskim vijećem izjasnilo o krivnji – Ava i njezina majka su rekle da se ne osjećaju krivima, dok je Špiro samo djelomično priznao krivnju. Profesor Nižić tada je iznio svoj iskaz i odgovarao na pitanja i nakon toga se više nije pojavio na suđenju.
Zbog djela za koja se terete, Avi i njezinoj majci prijete kazne zatvora do tri godine, a Špiri i do deset.