Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Brate, neće ti biti lako u petak

13.10.2010. 22:00
Brate, neće ti biti lako u petak


Nogometaši Zadra u petak će utakmicom s Interom u Zaprešiću otvoriti 11. kolo Prve HNL. Prvoligaš sa Stanova u prošlom je kolu doživio neugodan poraz na svom terenu od Šibenika, a rubrika “gostovanja” za sada zjapi prazna. Svima je jasno da Zadrani u Zaprešiću moraju, htjeli ne htjeli, ići na pobjedu jer dno prvoligaške ljestvice sve je bliže. A “kanarinci” iz Zaprešića s time se zasigurno neće složiti, uostalom nanizali su pet utakmica bez poraza i najvjerojatnije ne žele na tome stati. Dvoboj s Interom bit će interesantan po još jednoj stvari, na suprotnim stranama zaigrat će dva brata. Za Zadra će pokušati zabiti zgoditak Ivan Satniti, najbolji strijelac prvoligaša sa Stanova. S druge strane u tome će ga pokušati spriječiti njegov brtat, Krševa Santini, vratar “diva iz predgrađa”.
– Jedva čekam tu utakmicu. Najprije moram naglasiti dami je drago zbog brata koji već 451 minutu nije primio gol i svaka mu čast zbog toga. Ali, ipak mu moram poručiti da je došao kraj tom nizu jer u Zaprešić putujem kako bi zabio Inrteru – kazivao je jučer ujutro dobro raspoloženi Ivan Santini, komentirajući usput izjavu svog brata koji je rtekao kakomnre bi imao ništa protiv da mu brat da zgoditak kod rezultata 3:0 za Inter.
 – Najprije mu mogu poručiti da mu neće biti lako. Što se tiče njegove izjave samo mogu kazati da mu neću zabiti zgoditak ako bude 3:0 za nas. Nekako će mi lopta preskočiti preko noge. A najbolje bi bilo da bude 1:0 za nas i to na način da mu ja zabijem zgoditak iz jedanaesterca. Tu se vratara ne može puno kriviti ako primi zgoditak. I još mu poručujem da u Zaprešić stižu imoji i njegovi navijači, a svi će navijati za mene – kroz smijeh je poručio Ivan.
U nastavku su teme postale teže i ozbiljnije. Ivan je prokomentirao poraz od Šibenika kmoji su Zadrani primili poprilično bolno.
– Težak poraz koji nas je poprilično poljuljao. Nije problem izgubiti na svom terenu, uostalom, i velike momčadi pooput Reala i Barcelone gube kod kuće. Ali problem je kada sa gostovanja ne donosiš bodove, a mi do sada nismo osvojili niti boda. Smatram da je tijek događaja protiv Šienika mogao biti optpuno suprotan. Međutim, nama se događaju dječje bolesti, pogreške vezane u nizu i onda je neminovno doživjeti poraz kakav smo mi doživjeli od Šibenčana.
Santini ne zna decidirano ogdovoriti na pitanje o razlozima zašto je to tako, ali ipak smatra da je neiskustvo jedan od važnijih segmenata.
– Teško je odgovoriti na pitanje zašto nam se događaju takvi porazi. Neiskustvo je zasigurno jedan od razloga, međutim, nije jedini. Činjenica je da smo u prošloj sezoni igrali nogomet, sada to nekako ne sliči na najvažniju sporednu stvar na svijetu. Previše je preskakanja u igri, jedmnostavno previše tlačimo loptu. Činjenica je da nam je palo i samopouzdanje, a i trener je prestao vjerovati u nas. Naravno, sve se to može preokrenuti, ali taj korak prema boljemu možemo i moramo napraviti mi igrači.
Glavno pitanje je na koji način to učiniti.
– Svjesni smo da smo pri samom dnu prvoligaške ljestvice. Više nemamo pravo odlaziti na gostovanja i pričati da bi bod bio dobar. U Zaprešić moramo otputovati svjesni da nam igra samo pobjeda i da je želimo više od Intera. Svjesni smo da nisu šporaženi još od kolovoza kada ih je dobio Zagreb, ali nizovi postoje da bi se srušili. Moramo pokazati puno dišpeta, poijesti travu u Zaprešiću i dokazati da imamo potenijala i da možemo i sa vrićih gostovanja donijeti tri boda. To je jedini način. Naravno uz to ide koncentracija i maksimalna angažiranost svakog pojedinca.
Znači li to da u Zaprešić putujete s najavom da se mogu osvoiirti prva tri boda na gostovanju.
– Točno, napišite upravo tako. U Zaprešić putujemo po tri boda. Pa što dragi Bog na kraju da – kazao je na kraju razgovora Ivan Santini.