Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Brkljača odlazi u Crikvenicu

13.10.2010. 22:00
Brkljača odlazi u Crikvenicu


Tanke niti o kojima je ovisio ovosezonski opstanak rukometaša Zadra još su više pokidane. Kristijan Brkljača (24), desni vanjski „plavih”, jučer je treneru i suigračima najavio da će karijeru nastaviti u Crikvenici. Odlazak jednog od ključnih igrača u sastavu Igora Nikolića tako će zadati novi, težak udarac momčadi koja je ionako već na koljenima: Zadrani su ovo ljeto ostali bez sedam prvotimaca i trenutačno su posljednji na ljestvici Prve HRL. 
Klub iz Mocira usto je trenutačno u nimalo zavidnoj situaciji, igrači mjesecima nisu primili honorare, pa je bilo iluzorno očekivati da će isti sastav dočekati kraj sezone.     
– Žao mi je što napuštam Zadar koji je trenutačno u teškoj situaciji, no odlučio sam sreću potražiti u drugoj sredini. S čelnicima Crikvenice dogovorio sam suradnju do kraja sezone, s tim da ćemo uvjete ugovora ponovno dogovarati po isteku polusezone. Oni će ovisiti o plasmanu kluba, odnosno o mojim igrama. Došlo je vrijeme rastanka, no Zadar će uvijek ostati moj klub – naglasio je Brkljača koji će, usuglasi li se Upravni odbor Zadra, već u subotu nastupiti u dresu „Kiraca”.
Po Pravilniku Hrvatskog rukometnog saveza, igrač bez ugovora i stariji od 23 godine može bez odštete potpisati za drugi klub. U prijevodu, ako Brkljača ne dobije ispisnicu odmah, u njegovim bi se rukama trebala naći najkasnije u roku od osam dana.